HMS News

Racerapport BRS Motorsport

BRS Motorsport tävlar i SLC, läs deras racerapport här!Efter fjolårssäsongens alla motorproblem var det mycket glada miner i BRS Motorsportteamet efter årets första race i SLC-Racing Series. Motorn är ombyggd i år med lite mindre effekt men med mera driftssäkerhet. Den var i alla fall snabb nog för att Andreas Boström skulle sätta den tredje snabbaste tiden i kvalet där 32 bilar deltog. Under hela tretimmarsracet gick bilen som en klocka.

Enda fadäsen var att de missade att göra ett av sina depåstopp under ”Code 60”, när alla bilar får köra max 60 km/h i samband med en bärgning eller liknande. Vinnande teamet från Hubert Bergh Motorsport, i en sprillans ny Porsche 997, lyckades tajma sina depåstopp perfekt och slog BRS med precis ett varv i tävlingen. BRS kom alltså på andra plats, så högt upp har de inte varit sedan Kinnekulle 2005.

Andreas kör bilen som vanligt tillsammans med Magnus Öhman. –Det känns oerhört bra, vi skruvade ihop det sista på bilen i fredags och hann bara köra sju varv var på den fria träningen innan kvalet, men allt gick perfekt, sa Andreas Boström. Nästa tävling körs på Anderstorp den 20:e maj.

/BRS Motorsport genom presschef Bengt-Åce Gustavsson
(Bild: 2757)