HMS News

Racerappport Ebbesson Motorsport

Det går framåt för Ebbesson Motorsport. Läs deras egna reflektioner över den gångna helgen på Ring Knutstorp!Nu är den andra deltävlingen i serien körd. Den avgjordes på ett soligt Ring Knutstorp nu i helgen och för Ebbesson Motorsport går det framåt. Deras andra tävling i klassen är nu körd och de är redan med bland de fem bästa.

De anlände till banan under torsdagen inför fredagens tester. För Ibrahim var detta premiär då han inte körde i Sturup Raceway. Under fredagen väntade ett mycket stressigt testschema. Trots detta gick de bra och efter dagen var Andreas på en 6: e plats och Ibrahim på en 17: e.

”- Det märks att jag har kört en tävling mindre än de andra. De har kommit mycket längre än jag. Det enda jag kan göra nu är att vara helt fokuserad på vad jag gör och jaga. Jag får ta denna tävling som en lärdom till kommande race.” Säger Ibrahim på kvällen.

Lördagens kval gick i nästan samma stuk. Andreas körde till sig en 8: e plats medan Ibrahim slutade på en 19: e. I race 1 fick Andreas en kanonstart och gick direkt upp till en 6: e plats. Han avancerade under racet och när det endast återstod ett varv låg han femma. Men då skulle han påminnas om hur ny han är i klassen. Ett litet misstag i inbromsningen efter rakan ledde till att han förr ner till en 11: e plats vilket också blev det slutgiltiga resultatet. Ibrahim fick också en bra start på racet. Men en liten sammanstötning i starten resulterade i en skadad drivaxel och Ibrahim var dessvärre tvungen att bryta en kort stund senare.

”- Att sådana här saker händer är inte så konstigt. Detta är en stentuff serie och alla involverade måste prestera max alltid för att det ska fungera. Nu när vi inte har mer rutin på detta är det sådant som händer. Att Andreas gjorde ett misstag är inget annat än ren orutin. Men det kommer ju mer tid vi får på racerbanan. Förutom det tycker jag att vi har kommit väldigt långt redan nu.” Säger Tekniske chefen Peter.

Andra racet gick på söndagen inför fullsatta läktare med bland annat många av teamets samarbetspartners. Andreas fick denna gång starta från en 11: e startruta och Ibrahim från en 20: e. Detta race var upplagt för många omkörningar. Båda två fick en bra start och klättrade direkt upp några platser. Ibrahim hade nu fått upp tempot och klättrade snabbt upp till en 11: e plats.

Under den sista delen av racet satsade han en aning för mycket och kom utanför banan en bit. När han väl kom upp igen var han 14: e man och det höll sig in i mål. Andreas var enormt revanschsugen sedan race 1 och jagade racet igenom med bra fart. Till sist rullade han över mållinjen som fjärde man. Han satte även racets femte snabbaste tid, ett helt klart godkänt resultat.

Ebbesson Motorsport är helt klart på rätt väg. Jakten på täten är i full gång och det dröjer nog inte länge innan de är där och slåss och topplaceringarna. Teamet vill också passa på att tacka alla de samarbetspartners som besökt dem under helgen och hoppas att alla hade en bra dag.

/www.ebbessonmotorevents.com

(Evenemang: 2007-05-04–2007-05-06 STCC-deltävling)
(Bild: 4266)