HMS News

Racerapport Daniel Ivarsson

Daniels resultat i den brittiska Formula Renault serien blir bättre och bättre, under föregående helg körde Daniel det femte och sjätte racet för säsongen.Vanligtvis kör Daniel tre testpass på fredagen innan varje tävlingshelg, men inför denna tävling hade testdagen tyvärr blivit inställd. Så Daniel startade sitt första kval på lördagen utan att kört mer än en testdag i mars.

Truxton är en grym bana, snitthastigheten är 200 km/h (!), Michelin var tvungen utveckla ett nytt däck för att de ordinarie däcken sprängdes vid dessa hastigheter. På raksträckan kommer förarna upp i ca 250 km/h.

– I det första kvalet fick jag börja med att lära mig banan, så det var lite svårt i början av passet, precis i slutet av passet fick jag en bra tid och klättrade till en 17:e plats. På det absolut sista varvet fick jag en kanon första sektor, men i den andra sektorn tappade jag viktiga tiondelar då jag körde om tre bilar, så jag fick behålla min 17:e plats.

– Jag kände mig mer förberedd i det andra kvalet med fler varv i ryggen, i början av kvalet låg nia men efter en avåkning halkade jag ner till en 16:e plats. Återigen fick jag till en mycket bra första sektor på det allra sista varvet men fick slå av på tempot i sista kurvan pga. trafik.

– I det första racet fick jag till en mycket bra start och kunde avancera upp igenom fältet, jag hade mycket bra fart och var snart uppe på en 11:e plats. När jag skulle köra om föraren som låg på tionde platsen prejade han mig utanför banan och jag tappade ner till en 16:e plats. Jag lyckades dock köra upp mig till en 14:e plats precis innan målgången.

– I det andra racet fick jag åter igen en bra start men märkte redan under första varvet att jag inte hade någon motorkraft. På den enormt långa raksträckan tappade jag placeringar hela tiden och var sen tvungen att köra upp mig på det kurviga partiet av banan. Jag lyckades trots problem med motorn att ta mig i mål på en 15:e plats. Säger Daniel.

Nu är det uppehåll ett tag, nästa tävling är på Croft den 1 juni men innan dess väntar många testdagar!

/www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 4023)