HMS News

Racerapport Minna

Angelica ’Minna’ Haraldsson berättar här om förbättrade tider och sin första JTCC-krasch!Helgen på Mantorp har varit ganska händelserik,både negativt och positivt.Det positiva är att jag förbättrade mina tider på Mantorp med tre sekunder,och det negativa är att jag kom inte hem med en hel bil.

Träningen gick bra, ut och känna lite på banan bara,förbättrade min tid lite sen i påskasnär jag var på Mantorp och testade bilen första gången.Allt gick som det skulle.Kvalet gick också bra, jag fick lite mer varv i bilen och jag kvalade in på en 13:de plats. Så var det då dags för race, det pirrade lite i magen som det alltid gör.Jag fick en kanonstart, jag körde upp mig en placering direkt.

Allt annat gick också bra,bilen gick kanonbra som vanligt.Men sen när det var tre varv kvar så blev jag lite för ivrig,så jag tänkte att jag skulle bromsa lite senare i sista kurvan innan start och mål.Jag bromsade alldeles för sent och när jag då skulle svänga in bilen på raken så svängdejag lite för häftigt och bakändan släppte helt och hållet.Optimistisk som jag är så trodde jag att jag skulle reda ut släppet jag fåttmen det kunde jag inte så körde rätt in i balken precis på utgången till s&m rakan.Rätt på posteringen.Bilen klarade sig förvånansvärt bra,der är bara (bara och bara) vänster framskärm, stötfångare och vänster lykta som behöverbytas ut (förhoppningsvis).

Pappa han har kollat igenom bilen idag och allt annat ser helt ut,det behöver riktas lite bara. Så det var bara att tejpa ihop bilen så gott det gick för det var faktiskt dags för ettrace till på söndagen. Jag startade på en 10:de plats med Öhlin och Reinberdt bakom mej men dom tog mig i starten.

Jag hade dock inte förväntat mig något annat,jag kom om Bender i starten men det varade inte så länge.Jag fick ett litet försprång men det försvann ganska snabbt,och med den långa rakan så har min lilla Ford inte en chans mot Citroen ju.Så det var bara att gilla läget när hon sen kom och körde om.Tog henne NÄSTAN sen igen men nära skjuter ingen hare.Så jag kom imål på en 12:e plats. Överlag är jag supernöjd,jag förbättrade mig.Så nu är det bara att fixa bilen och ha den fitt for fight på Karlskoga om två veckor,men det ska väl inte vara några problem.

/Minna
(Bild: 4260)