HMS News

Upp och ner för Micke Ohlsson

Micke Ohlsson har skrivit en rapport från STCC-helgen på Mantorp!Micke Ohlsson fortsätter att prestera resultat. Under helgens tävlingar, som kördes i samband med STCC på Mantorp Park, så visade Micke återigen styrka i sin körning.

Under fredagens träning var Micke tvåa, efter klassens finska serieledare, Emma Kimiläinen. Fredagens träning bestod bara av ett testpass på 20 minuter, något som försvårade finjusteringen av setupen. Till lördagens kval visade det sig dock att EMPOLE Motorsport lyckats få till en bra bil som Micke trivdes i.

Kvalet var som vanligt kraftigt trafikerat, där det enda som gällde var att skaffa sig fria varv. Kraftig motvind ledde också till att varvtiderna var något långsamma. När kvalet var kört, stod det klart att EMPOLE Motorsport plockat sin första Pole Position för året.

Redan vid starten, som i heat 1 körs med rullande start, så blev det trångt. Micke lyckades dock ta sig igenom och komma ut på första plats. Från och med varv två, drygade Micke sen ut sin ledning. Med fem varv kvar, och en lucka på fem sekunder, så slog han av på tempot och körde säkert hem sin andra seger för säsongen.

”Starten var något strulig, då jag inte fick i tvåans växel. Jag hade dock turen att ta mig igenom starten och komma ut i ledning. Därefter så körde jag för vad det gick, tills luckan var tillräckligt stor. Efter allt strul vi haft, så var detta en skön seger och ett styrkebesked som lyfter upp självförtroendet enormt. Glädjen är obeskrivlig just nu.”

I och med att Micke också satte den snabbaste tiden under första heatet, fick han starta från pole position även i heat två. Tyvärr blev glädjen från första heatet kortvarig. Redan i starten gick en drivaxel av och Micke blev ståendes stilla på startplattan.

”Tyvärr lyckades vi inte upprepa lördagens bedrift. Att stå vid sidan och se på är nog bland det värsta man kan råka ut för. Den känslan förstärks ännu mer när man vet att man har stor chans att placera sig bra. Farten fanns där i helgen men ett drivaxelbrott är svårt att förutse. Jag hade verkligen behövt en dubbelseger i helgen men det ville sig inte. På något sätt så färdas jag mellan himmel och helvete. När vi väl kommer i mål så är det oftast på en bra placering, men efter allt strul så ligger vi inte särskilt bra till i samandraget. Nu fokuserar vi på varje race och att få kontinuitet i resultaten.”

/www.mioh.net

(Bild: 4264)