HMS News

Kort premiär för Team EGO-racing

Racerapport från Team EGO Racing!En premiär där huvudpersonen dog 1 timme in i föreställningen! Ja, så känns det efter ERCup premiären på Falkenberg. Under vintern har det investerats i nybyggd motor och ny växellåda. Förberedelserna inför årets säsong har varit bra, innehållit både en shakedown och en träning på Knutstorp. Varvtiderna hade indikerat på att vi skall kunna mäta oss med de snabbaste teamen.

Äntligen var det premiär. Kul att vara tillbaka på Falkenberg igen. Teamet består denna fredag av dom Håkan, Jocke, Pelle, Rikard, Johan, Sebbe samt undertecknad. Stiffe var hemma och säkrade återväxten i motorsporten. Vi i EGO Racing jobbar vi på bred front. Vi anlände och besiktigade bilen redan på torsdag kväll.

Efter middagen bestående av sill och nypotatis, var det dags att gå banan. Varken Pelle eller Jocke har kört här innan så Håkan och jag försökte förmedla våra känslor (…för banan!) som vi kom ihåg det senas vi var här. Vi diskuterade spårval, var man skulle vara och när. Innan läggdax drog vi ett par rövarhistorier och snackade lite med GM. Efter en natt i husvagn, med inte allt för mycket snarkande, klev vi upp runt 7-snåret.

Utanför rådde redan full aktivitet. Själva torkade vi sömnen ur ögonen och satte oss till bords för att äta frukost. Förberedelserna inför träningen inskränkte sig till att byta tändstift, kolla däckstrycket och tanka. Eftersom Håkan fick minst tid i bilen förra året skull han börja köra. Det var den enda planeringen vi gjorde. Mer är inte lönt. Rikard ”race-coordinator” Ahlin brukar ändå ändra på det vi planerar när han kommer! Alla fick vi ett par träningsvarv som resulterade i en 14’e plats på gridden, inte sådär imponerande, tyckte vi!
Och som vanligt när man har gott om tid upptäcker man att man inte längre har det! Jag fick mana på Håkan att hoppa in och köra för att vi skulle hinna ut innan depåutfarten stängde.

Starten gick av stapeln under något sånär ordnade förhållanden. Nu skulle den här racerapporten ha varit mycket längre, men en drygt timmen in i racet rapporterar Håkan att bilen inte går som den skall. Alla är samlade vid depåplats iförda meckaroveraller när Håkan rullar in med en motor som inte låter frisk. Alla som får plats och vet något om motorer, plus undertecknad, dyker ner i motorrummet. Tändstiften skruvades ur. Från tvåans cylinder ryker det betänkligt.

Efter en titt på tändstiftet och kort diskussion bestämmer vi oss för att kasta in handduken för idag. När motorn svalnat något skruvar vi bort toppen. Synen som möter oss dyr! Ser ut som någon fyllt tvåans cylinder med småsten och sen försökt starta…! En ventiltalrik har gått av och ställt sig på högkant, resten är historia! Blocket kommer att säljas som bojtyngd till hugade spekulanter. Toppen gräver jag ner i grannes rosenrabatt.

När vi lämnade garaget på lördag kväll var en ny donatormotor hämtad, nerplockad och lagd i diskmaskinen samt nya delar beställda. Det ser ut som om vi hinna få ihop en motor till Anderstorp.

Vi gratulerar Citius, Flying Fellows och TLC till pallen.

Vi ses på mossen!

Kristian Bladh
#17 Team EGO Racing

(Bild: 4196)