HMS News

Seger för Hyllinges Ebbesson!

Ebbesson Motorsport bjuder på en glädjande racerapport, det blev vinst för Andreas i Radical på Mantorp Park!Den fjärde tävlingen kördes i helgen uppe på Mantorp Park och för Ebbesson Motorsport blev det succé!

Under fredagen fick vi endast en test på 20 minuter. Med så lite test-tid blev allt mycket svårare. Först ska förarna hitta rätt på banan och sedan ska teamet hitta den optimala inställningen på bilen. Andreas och Ibrahim var efter dagen 10: a reps. 12: a.

Till lördagens gjordes en hel del justeringar på bilens inställningar efter fredagens test. Andreas bil gick nu mycket bättre och han körde till sig en femte plats. Ibrahim hittade inte riktigt lika mycket fart och blev 13: e man.

”- Nu börjar vi få kläm på inställningarna! Testtiderna är lika för alla, men det gör det extra svårt för oss som aldrig varit på denna bana med dessa bilar.” säger Peter Ebbesson.

I race 1 startade Andreas femma och Ibrahim 13: e. Andreas gick ganska snabbt upp till en tredjeplats, hade många dueller under racet men fick se sig passerad av en konkurrent och kom i mål som 4: a. Ett resultat han var mycket nöjd med då han nu etablerat sig i toppen. För Ibrahim gick det också bra. Han fick en bra start, hade fart med sig hela racet, och klättrade upp till en slutlig sjunde plats.

”- Nu börjar jag känna mig hemma i bilen! Efter att ha missat premiären har det tagit ett tag att komma ifatt alla men nu kommer det sakta men säkert.” säger en glad Ibrahim.

I race 2 startar man som tidigare efter varvtider man hade i det första racet. Andreas fick därför starta från fjärde startruta. Ibrahim fick endast starta 11:a då han stördes av andra bilar och kunde därför inte sätta någon bättre tid. Race 2, stillastående start, mycket spänning och dramatik. Andreas fick en kanonstart från sin fjärde ruta. Han gick direkt upp i ledning vilken han sedan utökade med hela 5 sekunder. Han höll avståndet till alla konkurrenter hela racet och kunder köra över mållinjen som säker och överlycklig segrare. Ibrahim hade inte riktigt samma flyt som Andreas. Han kämpade racet igenom men hade inte samma fart som i föregående race. Han gick i mål som 10: a.

”- Detta är helt sjukt! Jag trodde aldrig detta när jag gav mig in i denna klass. Att en seger har kommit redan efter 4 tävlingar kunde jag aldrig drömma om. Bilen var helt kanon idag. Helt otroligt arbete!” säger en nybliven segrare.

Stor del av detta står teamet för som jobbat stenhårt hela säsongen under ledning av Ted von Krusenstierna som säger; ”- Fantastiskt roligt att jobba med ett team där alla är så entusiastiska och disciplinerade. Alla utvecklas hela tiden vilket är nödvändigt för att hänga med.”

Andreas ligger nu 3: a i mästerskapet och Ibrahim 13: e. Andreas placering är över förväntningarna och Ibrahim kommer vi med säkerhet se klättra i tabellen framöver. Nu har vi två veckors uppehåll innan det bär av till Gelleråsen för den femte deltävlingen i serien.

/www.ebbessonmotorevents.com
(Bild: 4238)