HMS News

Racerapport Ebbesson Motorsport

Den femte av tio tävlingar i SM avgjordes uppe i Karlskoga i Värmland. Det blev inte någon bra tävling för Ebbesson Motorsport.Teamet anlände till banan under fredagen inför tävlingen. Även denna tävling liksom många andra i årets serie saknade testmöjligheter. De enda varven teamet fick innan tävlingsdags var ett fåtal varv på lördag morgon. Varken Andreas eller Ibrahim hittade någon bra inställning på bilarna under dessa varv.

Inför kvalet gjordes en hel del justeringar vilket visade sig bli bättre men lång ifrån bra. Andreas körde till sig en 8:e plats och Ibrahim en 13: e.

” – Detta är mycket svårt. Vi är helt nya i klassen och det är inte lätt att hitta rätt med inställningarna när man endast har ett pass på sig. Nu gick vi en bit på rätt väg men bilarna uppför sig fortfarande inte som vi vill. Vi har några funderingar till racet men det kan både bli ris och ros.” förklarar Peter och Stoffe.

I race 1 hade ytterliggare justeringar gjorts. Detta visade sig inte göra särskilt stor skillnad på bilen. Men trots detta fanns det lite glädje i all frustration. Andreas blev i detta race 4: a och Ibrahim körde upp sig från 13: e till en slutlig 6:e plats vilket är mycket bra jobbat.

”- Det är så frustrerande när vi inte kan få rätt på bilen. Alla jobbar stenhårt men vi hittar ändå inte farten. På Mantorp hittade vi en kanoninställning då vi vann. Vi kan bara hoppas att vi lär oss av detta också.” säger båda förarna som även vill poängtera att insamlingen av pengar till bröstcancerfonden var ett mycket bra initiativ som vi gärna ser fler av i framtiden.

I race 2 fick Andreas starta 5: a och Ibrahim 6: a. Båda två fick bra starter och låg ganska bra till under halva racet. Därefter snurrade Ibrahim och hamnade långt ned i fältet. Andreas låg femma då en konkurrent stötte samman men honom bakifrån. Resultaten blev till sist en 9: e för Andreas respektive 13:e för Ibrahim.

”- Troligen finns ett fel på Andreas bil som vi inte funnit då den inte svarar på våra inställningar. Nu går vi igenom bilarna från grunden och hoppas hitta rätt till nästa tävling. Omedvetet höjs ribban efter en seger och inledningsvis blir besvikelsen stor men det går över. Vi får ta lärdom av detta och vara ett strå vassare nästa race.” säger Ted och Inge.

Om två veckor är det dags för Anderstorp och det 6: e racet för säsongen.

/www.ebbessonmotorevents.com

(Bild: 4266)