HMS News

Racerapport Minna

Angelica ’Minna’ Haraldsson berättar om sin tävlingshelg i JTCC!I helgen var vi i Karlskoga på den fjärde deltävlingen i JTCC. Helgen har varit väldigt rolig och lyckad.För att vara första gången jag körde på Karlskoga så gick det faktiskt förvånansvärt bratycker jag. Vi var ute och gick banan i fredags kväll,var ju tvungen och hitta lite bra spår.Sen ut på träningen och den gick jättebra.Testade spåren man hade hittat.

Kvalet gick också jättebra, fick lite mer varv på banan. Jag minskade min varvtid med nästan en sekund.Jag och pappa bestämmde att jag bara skulle köra hela kvalet utan att komma in och kollaluften eller tempen, bara för att jag skulle få så många varv som möjligt.Jag kvalade in på en 13:de plats.

Sen var det då dags för race.Tyckte inte riktigt att jag fick till nåt bra flyt.Men allt gick hyfsat bra genom halva racet ungefär.Sen började bilen gå lite illa och jag kunde inte riktigt komma på vad det var.Men efter många varv med problem så bestämde jag mig för att bryta.Och förmodligen hade vi gjort en liten missberäkning på bensinen.Det behövs ju lite mer på den banan pga den långa böjen innan rakan.Men men, sånt är livet, man lär sig av sina misstag.

Söndagens race gick också jättebra. Inga problem överhuvudtaget.Fick ett bra flyt så jag förbättrade mig ytterligare en sekund ungefär.Fick en tillstötning med bara men det märkte vi inte förrens efter racet.Jag hade inte känt någonting, men sen när vi hämtat bilen från parc ferme så såg vi det,men det var inte så farligt. Dit med lite ny färg bara. Så som sagt är jag väldigt nöjd över lag.

Dags om två veckor igen. Då är det race på Anderstorp.

/Minna
(Bild: 4261)