HMS News

Racerapport Milton Lundström.

Vincent Lundström beskriver här sonen Miltons tävlingshelg!Under gångna helgen, i hög värme, kördes en deltävling i NEZ på Jyllandsringen, tillsammans med DTC. Det drygt 20 bilar stora startfältet dominerades av danskar och finnar, endast 3 svenskar fanns på plats.

För Miltons del började det lite tungt, bilen gick inte rent på den fria träningen. Det räcker inte med 3 och en halv cylinder om man ska vara med! Felet låg i en tändkabel, lätt fixat, men det är alltid lite nervöst framtill att man provat på banan.

Resultatet på tidskörningen var i alla fall en klar förbättring jämfört med träningen men ändå en besvikelse….16:de plats. Vi hade haft förhoppningar om en topp 10 placering, detta grundat på en test 3 dagar innan där Milton var 3:dje snabbast av 7 danskar. Ytterspår i 8:de ledet, det är bara att gilla läget och göra en bra start.

Starten i racet var en av de sämsta jag sett, 3:a från slutet genom första kurvan. Däremot var racet väldigt bra! Det är roligt att se hur ens förare avancerar genom fältet. När bilarna gick ut på sista varvet så var Milton 12:a, sista poängplatsen. Bilen framför var inom räckhåll men det var gulflagg i slutet på rakan, ’hoppas han har sett den’ tänkte jag samtidigt som han bromsar sig förbi upp på 11 plats. Jaha, diskad, tänkte jag, det var det!

När Milton kom in i depå hade jag svårt att visa någon entusiasm; ’såg du inte gulflaggen!!?’ – Det är lugnt, jag var förbi ett par meter innan posteringen! Den efterföljande halvtimmen väntade jag på att få höra ’Milton Lundström till dommartornet’ men det kom aldrig.

I stället fick vi jobba med att byta packningar i slavcylindern, det var därför starten varit så dålig, kopplingen fungerade inte som den skulle.

Nästa race var 12.50 på söndagen. Det var 32C och mycket folk på läktarna! Start från 13:de rutan, tur att man inte är skrockfull. En bra start, 11:a efter första kurvan och ett högt tempo från start. ’Jag kunde se bilen som var i ledningen hela tiden, nu var jag med mycket bättre!’ Inför sista varvet hade Milton en säker 9:de plats, strax bakom Johan Karlsson. Säkra platser finns inte……med ett halvt varv kvar så var Milton inte vän med växelspaken, övervarvar motorn och kröker ventilerna. Dansken närmar sig oroväckande fort, ’jag var tvungen att stänga honom annars hade han kommit om. Tror du jag kan bli diskad?’ Nu skulle vi behöva gå och vänta på ’Milton Lundström till dommartornet’ igen!

Vi slapp höra det!

/Vincent Lundström

(Bild: 3936)