HMS News

Spännande fight i ERCup på Anderstorp

Det blev en mycket spännande avslutning på söndagens sextimmars-race på Anderstorp. Värmländska Red Arrows Racing från Säffle, i en Volvo, segrade före regerande ERCup-mästarna TLC Racing från Kinna i en BMW och skånska ATM Racing i en Porsche.Tävlingen präglades av en intensiv hetta som tog hårt på både förare och material.

Team Pelaro chocköppnade dagen genom att ta pole position i sitt andra race med sin nybyggda Porsche. Men Pelaro fullföljde dock inte tävlingen efter en avvåkning.

Precis som vanligt var Team Surprise uppe i ledning, men otursgubbarna fick åter igen problem, denna gång ett totalt växellådsras. Pentascrew hade problem med expanderande soppa och Flying Fellows var så varma att toppackningen gick tidigt i racet.

Regerande ERCup-mästarna TLC Racing från Kinna var starka, men i tävlingens slutskede tappar TLC ledningen då man var tvungna att gå i depå för att tejpa lite lösa plastbitar på BMW’n.

Efter fem och en halv timme, av tävlingens sex timmar, uppstår en Safety car situation. När fältet släpps igen ligger topp tre teamen samlade på samma varv, med bara någon sekund emellan. Leder gör göteborgsteamet TDR. Värmländska teamet Red Arrows Racing med Magnus Krokström bakom ratten går ganska snabbt förbi upp i ledning. Plötsligt brakar TDR och ATK Racing ihop, TDR måste gå i depå med punktering på ett bakhjul. TLC Racing går då upp på andra plats och ATM Racing på tredjeplats.

Trots att TLC racing jagar ledande Red Arrows Racing frenetiskt, så är avståndet på någon sekund är ganska konstant enda in i mål. Red Arrow Racing tar därmed sin första ERCup-seger.

– Allt har fungerat fantastiskt bra hela racet, inga som helst problem varjens med bilden eller förarna, säger teamchef Peter Johansson. Vi har legat ute hela tiden och malt på, alla våra fem förare har kört väldigt bra.

Teamet debuterade i ERCup förra året och var genast snabba. En seger har hängt i luften en tid, och man var med i förhandssnacket inför denna tävling eftersom man redan förra året tog sin första pallplats just på Anderstorp. Med en seger i bagaget och nyvunnet självförtroende, så får nog övriga ERCup team se upp resten av säsongen, Red Arrows Racing kommer att bli väldigt farliga.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

Hyllinge MS teamet ATM Racing trea i ERCup deltävling 2 på Anderstorp.

(Bild: 4377)