HMS News

Mästaren siktar på hattrick

Knockad och uträknad? Glöm det. Kraschen i Ungern för snart två veckor sedan har Lasse ’Stinsen’ Larsson lagt bakom sig. Till premiären i Xtreme rallycross-SM på Knutstorp den 16/6 kommer Skodaföraren för att inleda jakten på en ny titel i kungaklassen.Två år i rad har 41-åringen från Svenljunga vunnit rallycross-SM i värstingklassen division 1. Nu siktar han på ett unikt hattrick.

– Ingen har vunnit klassen tre år i rad så visst är det målet, säger Larsson och tillägger:
– Men det kommer säkert att bli tufft. Konkurrensen i SM är hårdare än någonsin.

’Stinsen’ är taggad, ett måste med tanke på hur programmet inför SM-premiären ser ut för honom och mekanikerna i Toveks Racing. Larssons Skoda Fabia tog mycket stryk i Ungern och den var långt ifrån hundra procent i EM-deltävlingen i Österrike där han slutade fyra.

– Vi river ur bilen så fort den kommer hem. Sedan väntar bland annat riktbänk, byte av hjulhus bak och lackering. När vi kör ut till start i Skåne på lördag ska den se ny och fin ut.

’Stinsens’ egen status inför SM-premiären är det heller inget fel på. Påstår han i alla fall.
– Det är ingen fara med mig. I Österrike, där jag tog det lite medvetet lugnt, kände jag inte av smällen från Ungern mer än som lite värk.

Det var på tidsträningen i samband med årets tredje EM-start som den regerande mästaren tappade kontrollen över sin Skoda Fabia i 150 km i timmen. Med våldsam kraft brakade han rakt in i en jordvall.

– Det var helt fel ställe att åka av på och jag minns att jag tänkte: oj, det här kommer att göra väldigt ont, berättar Lasse med ett snett leende.

Kraschen blev våldsam. Ändå körde han – och vann! – sitt heat i den första kvalomgången en och en halv timme senare.

– Det var kanske inte så smart att köra det heatet, men adrenalinet pumpade och jag kände mig, konstigt nog, rätt okey.

Efteråt, när Larssons kropp och knopp fick en chans att koppla av, hann
verkligheten ikapp honom.

– Jag blev yr, fick huvudvärk och började må illa.

I det läget fanns det inte mycket att välja på. ’Stinsen’ transporterades till sjukhus i där läkarna konstaterade att han ådragit sig en kraftig hjärnskakning.Nu är han så gott som återställd och beredd på att ge allt för att få en så bra start på SM-säsongen som möjligt. Tredje raka titeln hägrar.

(Evenemang: 2007-06-16 Premiär Rallycross SM Xtreme)
(Bild: 4376)