HMS News

Poängrikt för Micke Ohlsson

Micke Ohlssons otur börjar äntligen vända, läs hans egen racerapport!Under föregående helg kördes deltävling 11 och 12 i Radicals Elitemästerskap. Efter EMPOLE Motorsports nederlag i Karlskoga, där Micke endast fick med sig en åttonde plats och 5 poäng, så var revanschlusten stor.

Micke började med att vara i topp på lördagens träning, för att till kvalet välja att åka på gamla däck, medan resterande förare körde på nya däck. Det var inget som stoppade Micke från att ta pole position, dock med ynka 0.04 sekunder, före klubbkompisen från Hyllinge, Andreas Ebbesson.

Lördagens heat började sämre. Micke trillade ner till andra plats redan efter ett halvt varv och tappade därefter mark till ledande Emma Kimmiläinen. Micke närmade sig Kimmiläinen mot slutet av racet och var vid målgång endast 0,4 sekunder efter.

”Emma var snabbare än mig i inledningen av racet men jag knappade in på henne mot slutet. Tyvärr kom jag aldrig så nära att jag kunde göra en attack. Det som var positivt var att vi plockade många poäng och tog bilen hel i mål. Det kändes verkligen jätteviktigt.”

I söndagens heat startade Micke på andra plats efter att Christian Kronegård, som efter ett motorhaveri i kvalet, startat sist och på vägen upp i fältet slagit till med snabbaste varv och nytt varvrekord för Radical.

Christian havererade en drivaxel redan i starten och därmed uteblev fighten om segern. Istället kunde Micke, som tog starten, dryga ut ledningen till tvåan David Ohlsson och trean Emma Kimmiläinen. Micke vann söndagens race med 4 sekunders marginal, och hans bästa varvtid var bara hundradelar ifrån Kronegårds varvrekord.

”Om lördagens race var odramatiskt så var nog söndagens race än mer odramatiskt. Oavsett vilket så är jag jättenöjd med min och framförallt teamets prestation under helgen. Vi plockade många och väldigt värdefulla poäng under helgen och vi visade en sida som bestod av både lugn och harmoni. Nu är det bara fortsätta i samma stil så kommer det bli en spännande andra halvlek på säsongen.”

Micke Ohlsson klättrade, i och med helgens resultat, två platser i sammandraget av Radical Elite, till sjätte plats. Nästa tävling körs på Norska Våler den 29-30 juni.

/www.mioh.net, www.empole.se

(Bild: 4240)