HMS News

Varvrekord för Hyllinges Clementz

Hyllinges Mats Clementz satte nytt varvrekord för Supermonos på norska Våler!Race 5 och 6 i Elservice Supermono Cup 2007 gick i helgen av stapelnpå Vålerbanan ca 18 mil norr om Oslo. Man kan utan tvekan säga att detta var två race med väldigt blandad framgång för min del. Fredagens fria träning inskränkte sig till ca 1 varv innan kolven sprack. Kvällen ägnades åt att flytta över cylindertoppen till det andra blocket jag hade med mig. Tidsträningen gick hyfsat tills helagaveln på ljuddämparen sköts iväg! Mer arbete…

Allt var i ordning till lördagens race. Jag startade från andra led, men wheelade lagom genom första ledet och var andre man in i esset. Vi åkte tillsammans med några norska 250-racers. Jag hamnade bakom Mattias Westergård på BMW, som jag på andra varvet bromsade förbi in i chikanen. Jag höll ledningen in i mål, med god draghjälp av den norske vinnaren i 250racer. Tempot kändes högt, men fullt under kontroll. Tidtagningen kunde dock bekräfta att jag satt nytt varvrekord (1:04:366) för Supermonos på Våler! Fräckt!

Inför söndagens tävling kämpade jag med att byta motorblock, eller flytta över kolv och foder till ett block som inte läckte vatten in i vevhuset. Ett fasligt slit som ändå hanns med innan söndagens race. Under warm up lap kände jag att växellänkaget lossnat! Jag tog en rövare och körde förbi gridden in i depån för att hinna skruva dit det och starta från depån för att rädda poäng. Men man kan inte ta depåkurvan på 5:e växeln…

Jag gjorde en ytterst onödig ’freakaccident’ och stod på näsan, eller nyckelbenet för att vara exakt.Turligt nog är det 6 veckor till nästa tävling, då vi intar Sviestadpå det sk Årsracet. Jag har fortfarande ledningen i cupen och den somvill ta över ska få en match! Stort tack till alla som gjort det möjligt! Denna gång speciellt tacktill mina närmaste som fått kämpa tillsammans med mig.

mvh /Mats Clementz#4, Husaberg RS650
(Bild: 4223)