HMS News

Racerapport BRS Motorsport

Presschefen för BRS Motorsport har bidragit med en racerapport från teamets tävling på Mantorp Park!BRS Motorsport hade ett spännande race när de körde på Mantorp Park i helgen. De fick inte riktigt till det på kvalet varför de startade först på åttonde plats. – Det var ett ovanligt fel, gaspedalsstoppet hade gängat upp sig så det gick inte att ge full gas, sa Andreas Boström.

I racet var de som vanligt med i täten under större delen av loppet. Tävlingen startade på regn, men det torkade snart upp. Vid en ”code 60”-situation efter en timme och tjugo minuter passade de på att gå in i depån för att tanka. – Vi hade egentligen planerat att gå in efter en och en halv timme, sa Boström.

Eftersom racet startade i regn och det dessutom var några Code 60 räknade teamet med att bensinen skulle räcka ända till mål. En halvtimme från målgång låg BRS på andra plats 58 sekunder efter ledande JAP Racing. Efter en våldsam forcering hämtade de in 50 sekunder, men när 8 minuter återstod insåg teamet att bensinen inte skulle räcka. Boström gick i depån för att snabbt tanka några få liter i samband med den sista code 60, men han körde aningen för fort och fick gå i depå för en minuts straff.

De kom ut på fjärde plats när endast några få minuter återstod. Boström lyckades ta tredjeplatsen strax innan målgång. – Jag är jättenöjd med tredjeplatsen idag, sa Boström. – Jag tror inte vi hade vunnit även om jag inte fått straffet, men tvåa hade vi garanterat blivit i alla fall, sa Boström som dessutom satte racets snabbaste varv. Nästa tävling går på hemmabanan Ring Knutstorp den 19 augusti. – Då skall vi dem en match, avslutar Boström.