HMS News

Racerapport Ebbesson Motorsport!

Nu har Ebbesson Motorsport kört sin sjätte deltävling i Radical och börjar få upp ett riktigt bra tempo. Teamet anlände till Småland redan på onsdagkvällen inför en omfattande testdag under torsdagen. Dagen gick perfekt och teamet fick svar på många frågetecken. Dessutom var både Andreas och Ibrahim, tidsmässigt, i topp hela dagen .

”- Vi valde att genomföra dessa tester då det var många saker vi inte hunnit prova på bilarna tidigare, vilket denna dag gav oss ett perfekt tillfälle till. Viktigt att förare och tekniker kommunicerar rätt. Allt gick som det skulle och jag tror att alla lärde sig lika mycket som man gjort under hela säsongen tidigare.” säger Ted von Krusenstierna .

På lördag förmiddag var det kvaldags i ett ostadigt men ändå torrt Anderstorp. Med bra självförtroende gick Ebbessons förare ut på banan och för Andreas gick det mycket bra. Han växlade mellan första och andraplatsen länge innan han fick se sig slagen med endast 3 hundradels sekund. Det blev alltså en 2: a plats till sist. För Ibrahim gick det till en början också mycket bra. Han låg länge på en 5: e plats men halva kvalet gick växellådan sönder. En 7:e kvaltid var trots allt mycket bra.

Mellan kvalet och race 1 var det bara två timmar och teamet hann tyvärr inte laga Ibrahims växellåda, vilket innebar att han fick se racet som åskådare. Andreas startade från andra ruta. När starten gick blev han passerad av en bil och kom ut som trea. Denna placering höll han trots att han i mitten av racet drabbades han av en punktering och blev hårt uppvaktad bakifrån. Andreas gjorde en fantastisk insats som lyckades hålla sin placering med en ”mycket hal bil”.

”- Tråkigt att Ibrahim inte kom till start. Han har hela tiden utvecklats och skulle säkert kunna tampats långt fram.” säger Peter Ebbesson.

I race 2 startade Andreas 4: a och Ibrahim sist då han saknade varvtid från lördagsracet. Under natten hade det regnat och banan var kall och under upptorkande när racet kördes. Andreas fick en bra start och kom ut som 4: e man efter starten. Under racet hade han problem med fästet och fick se sig passerad av två bilar innan målflagg. Ibrahim var väldigt taggad och från sin sista startposition satte han upp ett högt tempo och passerade bil efter bil. Blev slutligen 10: e man.

Ebbesson Motorsport utvecklas hela tiden. Redan efter halva säsongen, i ny klass, är man med och slåss i toppen, vilket de inte väntade sig inför säsongen!

”- Tur och otur jämnar nog ut sig och Andreas tredjeplats i såväl RM som Elite gör att förväntningarna växer. Nu tar teamet tävlingsuppehåll men ser fram mot nya tester och tävlingar framöver.” säger Inge Ebbesson

/www.ebbessonmotorevents.com

(Bild: 4266)