HMS News

Racerapport Minna

I helgen var det den sjunde deltävlingen i JTCC. Den kördes på Falkenbergs Motorbana.Helgen har varit både bra och dålig. Vi fick träning i fredags. Egentligen har vi testförbud veckan innan tävling på den aktuella banan. Men Johnny Haraldsson från STCC ringde mej och frågade om jag ville träna i alla fall. Detta eftersom jag är några sekunder efter resten av fältet. Så det var jag och Bender som tränade.

Vi hade banan för oss själva i en timme ungefär.Den enda haken var att om vi var mindre än en och en halv sekund efter resten av fältetså var vi tvungna att avbryta för då skulle vi blivit konkurrenter och därmed fått fördeleftersom vi tränat men ingen annan.Men vi kom aldrig så nära så det var bara att köra.

Jag har skaffat mig en mentor nu. John Ljunggren från ERCup teamet ATM.Jag och han stod och snackade lite på det senaste långloppet och han sa att om jag behövde hjälp så var det bara att höra av sig, så det gjorde jag. Så pappa satte in en stol till i bilen och sen bar det av en dag tidigare till Falkenberg. John han körde först några varv själv bara för att känna på bilen och sen åkte han med migresten av dagen. Han hjälpte mig med att få upp farten lite mer, ta kurvorna rätt och lite så. Jag har fortfarande stora problem med mina bromspunkter,jag bromsar alldeles för tidigt och alldeles för mycketmen John ska fortsätta att hjälpa mig så det ska vi jobba vidare på.

Väl på lördagen var det dags för träningen och jag var inte så stormförtjustför det hade regnat och jag har aldrig kört bilen i regn innan,jag har knappt aldrig kört i regn så jag är ganska osäker på det underlaget.Det gick hyfsat ändå för att vara första gången.I vanliga fall brukar jag antingen vara sist eller näst sist men efter träningenhade jag tredje sista tiden.

Till kvalet var det torrt men det gick inte jättebra,det kändes som det gick bra men det gjorde det inte. Jag fick den sämsta tiden och med det starta sist. Racet gick bra.Jag tog en placering i starten och lyckades hålla det i halva loppet sen kom Bender ochtog tillbaka sin plats. Sen helt plötsligt gick hon in i depån, jag trodde hon hade fått problemmen Drive Through skylten som egentligen var ämnad för Öhlin trodde hon var ämnad för henne. Så då fick jag tillbaka den platsen.
Söndagens race är väl inget att hurra för. Startade på 15de plas av sjutton. Jag tog Bender i starten då också men blev omkörd (tippat) av Markus. Bender kom ganska fort igen och tog tillbaka sin plats och sen vet jag interiktigt vad som hände men alla bara drog ifån. Alla fick en fruktansvärd fart men jag körde på samma tider hela loppet. Så jag kom ju då sist på racet. Nu är det sommaruppehåll i fem veckor sen är det dags igen. Får se till att träna lite och ladda upp batterierna ordentligt.

/Minna
(Bild: 4261)