HMS News

Racerapport Daniel Ivarsson

Daniel Ivarsson kom på en trettonde plats i det ena racet på Donington Park.Under ett typiskt engelskt regnoväder kördes race 11 och 12 på Donington Park under den gångna helgen, Daniel lyckades bra trots att det var en helt ny bana för honom. Det blev en 17:e plats och en 13:e plats, vilket är bästa resultatet för säsongen.

Daniel testade på Brands Hatch för en vecka sedan, nu när Daniel äntligen börjar komma tillbaka till banor han kört på innan börjar också resultaten komma! Daniel var endast 6 tiondelar långsammare än serieledaren Dean Smith som också var snabbast på detta test.

Daniel hade en tuff uppgift på Donington, det var bana en testdag innan tävlingshelgen, och Donington är som sagt en ny bana för Daniel.

– Regnet fullständigt vräkte ner när vi skulle ut och köra race 1, jag startade på en 18:e plats av de 20 bilarna. Jag fick en kanonstart men jag kunde inte se ett dugg pga. all sprej, jag tog 5 placeringar direkt i starten men i första kurvan såg jag inte bankanten och rätt som de va upptäckte jag att jag var på gräset. Varvet därpå avbröts loppet pga. det var för farligt, jag kom i mål på en 17:e plats.

– Till det andra racet såg det ut att torka upp och vi gick ut på slicks (torrdäck), jag startade på en 19:e plats och fick återigen en mycket bra start. Jag testade yttern i första högern men där fanns inget grepp så jag fick ett ställ som hete duga och var sist när jag kom upp på banan igen.

– Jag kände verkligen att jag hade bra fart, jag fick bra temp i däcken trots att banan var mycket kall och smutsig, efter bara 10 varv var jag uppe på en 13:e plats. När jag hade jagat ifatt ytterligare två konkurrenter men då avbröts loppet pga. det börjat regna igen.

-En kul händelse i andra racet, var att jag satte snabbaste tiden när det börjat regna lite, trots jag körde på slicks, hur jag lyckades med det vet jag inte själv. Jag är mycket nöjd med min insats på Donington, mina konkurrenter har testat extremt mycket här, ändå hade jag bra fart under hela helgen! Säger Daniel som precis kommit hem från England.

Nu är det tre dagars uppehåll sen åker Daniel till England för att testa på Snetterton där deltävling 13 och 14 körs den 28-29 juli.

/www.daniel-ivarsson.com