HMS News

Racerapport Johan Karlsson

Hyllinges Johan Karlsson tävlar i Formel Ford Zetec. Läs racerapporten nedan.
Johan Karlsson från Kristianstad körde den tredje deltävlingen i SM för Formel Ford Zetec. Tävlingen kördes tillsammans med Stockholms Sportvagnsklubb under deras stora sommartävling kallad Raceweek. Johan gavs många tillfällen att köra under helgen, men vädret var ostadigt vilket gjorde det vanskligt att ställa in bilen. Efter kvalet stod Johan i pole. I första racet tog Johan starten och höll ledningen i två varv. Mekanikern Håkan Olausson hade ställt in bilen för torr bana och lagt på slicks. I början av racet var banan våt, men regnet hade upphört. Det blev svårt för Johan att hålla bilen på banan under dessa förhållanden. Han tappade ned till tredje plats, men mot slutet av racet torkade banan upp och Johan kunde avancera till andra plats. – Det var jättejobbigt i början av racet. Bakänden ville sladda iväg hela tiden. När det sedan torkade upp var avståndet till ledaren för stort för att ta igen, sa Johan.

I andra racet startade Johan från fjärde rutan. Det var en hård kamp om pallplatserna. Han fick kämpa länge för att ta sig förbi bilarna framför. Efter drygt halva racet var han uppe på andra plats. Han minskade gapet fram till ledaren och satte helgens snabbaste varvtid, men nådde inte ända fram innan målflaggan föll. Det blev alltså två andraplatser och efter halva SM-säsongen ligger Johan på andra plats med en god chans att vinna SM under de tre tävlingar som återstår.

/Presschefen:
Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

(Bild: 4434)