HMS News

Racerapport Ivarsson

Den gångna helgen var problemfylld för Daniel, men i det andra racet gjorde Daniel en stor bedrift med att ta sig i mål på en 15:e plats.Testdagarna veckan innan tävlingen på Snetterton gick suveränt men när det var dags för de officiella testerna innan tävling; lyckades inte Daniel så bra, detta höll i sig in på kvalet också.

– I det första racet startade jag på en 19:e plats, jag fick en mycket bra start och tog direkt 4 placeringar i starten, när jag körde om Ryan Borthwick körde han på mitt vänstra bakhjul. När han körde in i mitt däck fick jag punktering och i första kurvan kunde jag inte hålla bilen på banan. säger Daniel besviket!

– Inför race 2 som kördes på ett mycket soligt och fullsatt Snetterton kände jag mig väldigt laddad. Jag hade nu ett nytt däck friskt däck och jag fick en kanonstart från min 20:e plats. Jag tog mig upp genom fältet och väl framme på en 14:e plats blev jag stängd många gånger. Tillslut lyckades jag ta mig om den 13:e placerade brasilianaren i den snabbaste kurvan, på yttern!

– När jag var på väg att jaga fatt min team kompis fick jag sladd i en kurva där det kommit lite regn, jag snurrade av banan men kunde köra vidare men jag tappade tyvärr två placeringar! I mål kom jag på en 15:e plats vilket jag får vara förhållandevis nöjd med!

– Detta var nog det roligaste racet jag någonsin kört, jag är inte jätte nöjd med resultatet men det var ett grymt intensivt race. Jag kände verkligen att jag hade farten med mig, jag var bara 0,7 sekunder från snabbaste varvtiden! säger Daniel med ett stort leende

Den 8 augusti kör Daniel nästa test, denna gången på Thruxton som är Englands absolut snabbaste bana, där för övrigt årets final körs!

/www.daniel-ivarsson.com