HMS News

Racerapport Johan Karlsson

Ännu en racerapport från Hyllinges Johan Karlsson i Formel Ford Zetec!Formel Ford Zetec körde en stortävling i Anderstorp som ingick både i den Svenska, Finska och det Nordeuropesiska mästerskapet (NEZ). Johan Karlsson var med och försvarade de svenska färgerna. Det första kvalet kördes på en blöt bana. Ledaren av samtliga tre mästerskapen, Mika Vähämäki, var snabbast, men SM-tvåan Johan Karlsson var näst snabbast.

– Vi har en mycket bra regnsetup. Det återstår att se om vi kan vara lika bra på torrt, sa Johan Karlsson. Det andra kvalet blev torrt och dominerades stort av finnarna. Johan hittade inte riktigt rätt i sina torrinställningar och blev 11:a. – Jag fick inte möjligheten att slipstreama under kvalet, men det blir något helt annat på racet, sa Johan. I det första racet klättrade Johan snabbt och låg på femte plats när han blev påkörd bakifrån.

Med krokig bakvagn lyckades han i alla fall linka sig i mål på en tiondeplats och knipa en SM-poäng. I det andra racet startade han som tia. Det blev en krasch på första varvet med fyra bilar inblandade. Efter ett långt uppehåll startades racet om. Johan körde upp sig till en sjätteplats i mål, näst bäste svensk efter en kvartett med finnar. Nästa deltävling körs i Finland

/Presschefen
Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se