HMS News

Daniel´s succé på Brands Hatch.

Daniel Ivarsson tog ett enormt stort steg framåt på Brands Hatch den gångna helgen, Daniel tog hem en 10:e plats och en 11:e plats i de båda racen efter en mycket övertygande körning!

Säsongspremiären kördes på Brands Hatch, den gångna helgen körde Daniel det 15:e och 16:e racet för säsongen på den legendariska banan Brands Hatch, vilket blev en succé för Daniel som är den enda svensken i det brittiska mästerskapet.

Kval 1 kördes på blött underlag, Daniel var tionde snabbast på en mycket blöt bana, till kval 2 hade banan torkat upp och då var Daniel den 16:e snabbaste. Så här kommenterar Daniel de båda kvalen:

– Jag har under hela säsongen haft stora problem att köra kval men nu är jag kom tillbaka till en bana där jag kvalat tidigare släppte allt. I första kvalet låg jag på en stadig 6:e plats fram till sista varvet då det torkade upp och jag tappade ner till en tionde plats. Hade jag bara fått till mitt sista varv skulle jag utan problem kunnat behålla min 6:e plats. Kval 2 gick inte riktigt lika bra, men min tid räckte till en 16:e plats, jag var mycket nöjd efter kvalomgångar!

I race 1 startade Daniel på en 10:e plats och kom i mål på samma position, i race två startade Daniel på en 16:e plats och körde upp sig till en 11:e plats efter en mycket stark insats:

– I race 1 startade jag mitt i fältet vilket kändes skönt men samtidigt nervöst, jag fick en bra start och körde om en bil, denna platsen tappade jag sen då jag gjorde ett misstag när jag skulle köra om bilen som låg 8:a. Jag bromsade på mig helt enkelt och tappade ner till en 10:e plats som jag höll in i mål. I race 2 startade jag på en 16:e plats och körde upp mig genom fältet och kom slutligen i mål på en 11:e plats efter ett stökigt race.

– Det känns väldigt skönt att äntligen få vara med i ”the sharp end”, vilket jag verkligen var hela helgen, i race 2 var jag endast 2 tiondelar från de tiderna de främsta bilarna körde på! säger en mycket positiv Daniel som just kommit hem från England.

Daniel´s två största samarbetspartners besökte Brands Hatch den gånga helgen: Rittal Scandinavian ab och Siemens Financial Services, Daniel hade även en stor hejarklack från Daniel Ivarsson Racing! Nästa tävlingshelg i England kör Daniel på Donington Park den 8 – 9 september, detta är också en bana Daniel kört en tävlingshelg på!

Missa inte de bifogade bilderna från Brands Hatch!
www.daniel-ivarsson.com.

Med vänliga hälsningar:

Daniel Ivarsson Racing