HMS News

Höstsäsongen startade kanon!

Sommaren är snart över och säsongen lider sakta mot sitt slut. Den åttonde deltävlingen i Radical gick uppe i Karlskoga där Ebbesson Motorsport hade bra fart på sina grejor.

Teamet anlände till banan redan på onsdagen för att hinna med en riktig genomkörare av bilarna efter sommarens renoveringar. Tyvärr stod regnet som spö i backen så det blev inte som planerat. Andreas fick dock en hel del träning på det våta underlaget som han knappt har kört på under hela säsongen. För Ibrahim började denna andra del av året inte alls lika bra. Han fick inte kört ett helt varv på testen och efter en stund gick motorn inte alls.

”- Man kunde höra stora knackningar i motorn så vi vågade inte köra mer utan var helt enkelt tvungna att plocka av den nyinsatta motorn för att kunna lokalisera felet. Det visade sig att det var något som vi inte kunde göra vid på plats utan vi var helt enkelt tvungna att packa motorn och åka ner till dem som renoverat motorn i sommar för att se vad det var. Förresten vill vi tacka att de tog emot och hjälpte oss på så kort varsel. Väl nere konstaterades det att felet hade totalförstört motorn om vi hade fortsatt köra med den. Så på så vis hade vi en jäkla tur som inte körde mer.” Säger tekniskt ansvarige Peter.

Under torsdagen och fredagen gjorde teamet ett kanonarbete med Ibrahims bil för att få den i topptrim inför helgen.

Under lördagens kval gick det ganska bra. Andreas och Ibrahim låg länge på tredje resp. sjätte plats men blev under de avslutade minuterna nerflyttade till 5: e resp. 11: e plats utav de 22 startande. Ett godkänt resultat enligt teamet.

Till race 1 gjordes en del ändringar på bilarna vilket skulle visa sig vara bra. Andreas kom iväg bra och gick direkt upp på en tredjeplats men fick efter halva racet se sig besegrad och nedflyttad till fjärdeplats som han höll in i mål. Ibrahim fick en mycket sämre start då han blev påkörd och kom av banan. Väl uppe på banan, bland de sista hade han ett jättehögt tempo och klättrade snabbt genom fältet. När målflaggen föll var han 9: e man.

”- Det var synd att jag skulle få en sådan start. Jag kände att bilen var perfekt och jag var riktigt taggad inför racet. Men detta är sådana saker man inte kan göra något åt. Jag får glädjas av att jag var snabb och fokusera på race 2 istället.” säger Ibrahim efteråt.

I race två startade Andreas och Ibrahim femma resp. sjua efter deras tids placering i race 1. Båda två kom iväg mycket bra och låg i början fyra resp. femma. Andreas hade mycket bra fart och klättrade efterhand upp till en andraplats vilken han höll in i mål. Även Ibrahim var på väg upp mot podiet då hans motor, 4 varv från mål, började strula. Detta ledde till att han tappade fart och fick se motståndarna passera honom utan att kunna göra något. Han haltade i mål som, även denna gång, 9: e man.

”- Jätteskönt att dra igång andra halvan på året så här. Detta är också en stor lättnade eftersom när vi körde här förra gången gick det inte bra, vi hittade inte alls rätt på bilarna. När jag gick upp på andraplatsen såg jag mina konkurrenter precis bakom mig så jag bestämde mig för att pressa allt jag hade ända in över mållinjen. Och det höll ju, men det var nog ett av de tuffaste race jag kört.” säger Andreas.

”- Vi får se oss väldigt nöjda med denna tävling. Visst, Ibrahim har varit otursförföljd men om vi ser på det stora hela har vi varit mycket snabba i helgen med Andreas fina andraplats och Ibrahims klättring i race 1. Det är ett gått tecken inför de avslutande racen. Nu har vi två veckor innan det är dags för en hemmatävling på Ring knutstorp. Där hoppas vi kunna göra om dessa bedrifter fast denna gång utan otur.” säger Inge.

MVH
Ebbesson Motorsport