HMS News

Katastrofal racehelg för Micke Ohlsson i Radical.

Racerapport från Micke Ohlsson EMPOLE MotorsportEfter nederlaget på Karlskoga, var det en revanschsugen Micke Ohlsson, som anlände till hemmabanan Ring Knutstorp. Motorn i bilen var nygenomgången, efter att ha gått varm i Karlskoga och bromsproblemen var åtgärdade.

På fredagens tester var det vått väglag under alla tre testpassen, något som i och för sig passar Micke bra, men som ändå inte var omtyckt.

”Vi behövde verkligen testa i torrt, för att sortera ut bilen och få bekräftat att det fungerar. I regn blir det svårare att upptäcka fel då det går betydligt långsammare överallt. Nu kändes det under testen inte riktigt som där var fart i maskineriet, trots att vi var konstant topp tre under alla testerna.”

Under lördagen skulle det visa sig bli kanonväder. Med bra väder kom också problemen för EMPOLE Motorsport. Under kvalet fattades fart, både rakt fram och i utgångarna. Micke kvalade mycket missnöjt in på 6:e plats, en placering han även gick i mål på i race 1, efter att sakta ha rullat över mållinjen.

”Vi har inte haft fart på raksträckorna överhuvudtaget. När bilen sedan började gå riktigt illa med fyra varv kvar, så var det bara att försöka hanka sig i mål. Efter målgång rullade jag till sidan och slog av, eftersom jag inte visste vad som var fel.”

Nu visade det sig att det var stora hål i förgasargummit och att detta troligtvis var anledningen till varför den inte gick. Detta åtgärdades till söndagens race.

Under söndagens race fortsatte dock problemen. Redan på uppvärmningsvarvet hängde gasen sig ett par gånger för Micke och bilen gick inte på alla cylindrar. Istället för att ställa upp för start, så gick Micke in i depån. Teamet fann inget, men bestämde sig för att starta från depån ändå. Micke kom bara till första sväng, innan gasen hängde sig igen och bilen gick rakt ut i sandfållan.

Nu visade det sig vara ett gasspjäll som fastnat i öppet läge och som därmed troligtvis var anledningen till att bilen inte gick rent. När gasspjället åtgärdats, provstartades bilen. Problemet kvarstod och bilen gick fortfarande inte rent, ett problem EMPOLE Motorsport fick ta med sig hem till verkstan. Efter några timmars felsökning så kom man fram till att problemet satt i förgasarna, och inte i elsystemet som först befarat.

För Micke känns det bra att dessa fel hittats och åtgärdats, men tycker helgen på Ring Knutstorp sammanfattar säsongen ganska bra.

”Denna säsong har nog varit bland de sämsta sen jag började med go-kart. Allting som kan strula har snart strulat. Grejor som går sönder som är svåra att upptäcka eller hålla koll på, grejor som kanske normalt sett inte borde gå sönder. Det viktigaste är att jag vet vad jag kan som förare och inte tappar självförtroende när det går emot. När det väl vänder så kommer det göra det rejält. Motgångar föder framgångar.”

Christofer Karlsson höll fanan högt för EMPOLE Motorsport, med sina två andraplatser under helgen. Nästa tävling körs på Sturup Raceway den 15-16 september.

Micke Ohlsson
EMPOLE Motorsport.