HMS News

Racerapport från Tezz

Västkustloppet 14-15 juliÄntligen skulle jag få köra med min Fiesta igen! Det var längesen den rullade på någon bana nu. Det skulle bli regnträning på första passet men det hade jag inga problem med, tog det dock lite lugnt eftersom att jag behövde varje varv som vi fick att träna på. Bilen kändes kanon förutom att 3:ans växel krånglade lite.
Till kvalet hade vi ingen chans att åtgärda felet på växellådan så det var bara att hoppas på att den skulle hålla. Oj vad jag fick slita! Till slut kände jag att det inte var någon idé att försöka förbättra mina tider, det gick helt enkelt inte, växellådan var slut…. Därmed slutade jag på en 15 plats.

Race 1
Efter att vi fått tillstånd att slippa stå i park farmé satte mina duktiga mekaniker igång med att byta växellåda till mig. Efter en timme var det klart! Nu fungerade allt som det skulle igen.

När starten gick var jag bra med och tog mig om en bil direkt. Men jag var bra uppvaktad av en vit peugeot i backspegeln i några varv. Efter ett tag kom jag loss från honom och kunde fokusera mer på att försöka ta mig förbi Andreas Ahlberg istället, men han är duktig så jag kom inte förbi innan loppet var avflaggning. Det blev en 12.e plats för idag.

Race 2
Bilen går kanon, nu är det bara jag som ska prestera. Nu startade jag på yttern, det är inte alltid lika bra. Här miste jag några placeringar direkt men det var bara att kämpa vidare. Nu var det tight om placeringarna. På tredje varvet efter högern på baksidan kunde man se att det började böka ihop sig längre fram i fältet. Det var en av Golfarna som först fick ett kast sen kom Öhlin på tvären precis framför Ekström (som låg precis framför mig), som väljer det säkra före det osäkra. Åker då ut i gräset och jag var tvungen att göra likadant. Står då helt stilla efter att jag försökt undvika att köra på Ekström. Det medför att jag kommer långt efter resten av fältet när jag väl kommer upp från gräset igen. Nu är det bara två bilar efter mig. Nu var jag inte glad! Vad jag tog i, men med så jämna bilar så är det inte lätt att komma ifatt. När målflaggan kom var jag ändå bara en billängd ifrån resten av fältet. Några varv till så hade dom fått det hett om öronen 😉

6:e bästa tid på racet är väl ganska bra!

Nästa race går på Sturup 15-16 sep.

Kram// Tezz