HMS News

Racerapport från Daniel Ivarsson

Under den gånga helgen körde Daniel på Donington Park, racehelgen kördes tillsammans med Worlds Series by Renault. Daniel hade grym otur, i båda racen blev han avkörd!
2007-09-10: Daniel avkörd inför 100 000 åskådare:

Tävlingen hade dragit enorma publikmassor, på lördagen kom det ca 80 000 besökare och på söndagen kom det över 100 000 besökare, Donington kokade! Daniel som hade kört en tävling på Donington tidigare i år kom till banan med stort självförtroende efter de bra resultaten från Brands Hatch.

– Inför det första racet kände jag mig riktigt laddad, jag fick till en kanonbra start och tog direkt två platser. Innan jag var framme i första kurvan hade jag tagit 4 platser, men i kurva två redan på första varvet tog det stopp, någon körde på mig bakifrån och jag åkte av bana. Jag kom visserligen ut på banan igen men var nu sist, jag lyckades dock ta mig upp på en 16:e plats av de 21 deltagarna, berättar Daniel.

– I det andra racet fick jag återigen till en mycket, mycket bra start. Jag lyckades ta mig upp till en 10:e plats i de första partiet av banan! Plötsligt fick jag styra undan pga. en långsamt körande bil, en annan förare fick göra samma panikmanöver och såg inte mig. Han körde rakt in i min sida i ca 150 km/h, det blev en rejäl smäll och bilen var riktigt nära från av att lägga sig upp och ned, så andra racet slutade långt ute i sandfållan med en rejält krokig bil, säger Daniel besviket!

– Just när jag trodde att jag skulle ta en placering (på den långsamt körande bilen som senare visade sig hade fel på motorn) blev jag påkörd och tappade 11 platser, ”that’s racing and you have to live with it” var trots allt rättså kloka ord från teamchefen. Bilarna är enormt säkra så trots den hårda smällen fick jag inte så mycket som en skråma, säger Daniel.

Detta var årets näst sista tävling, finalracet körs med BTCC-serien på den snabba banan, Thruxton den 13 -14 oktober. Så nu är det mer än en månadsuppehåll vilket kan behövas för att återställa bilen!

På plats för att heja på Daniel var TeleElCompagniet AB som är en av Daniel Ivarsson Racing’s nya samarbetspartners.

Missa inte de bifogade bilderna på Daniel och på Formula 1 bilen som körde många uppvisningsvarv!

Med vänliga hälsningar:

Daniel Ivarsson Racing

(Bild: 4589)