HMS News

Pole för Ebbesson!

Racerapport från Ebbesson Motorsport och Radical-tävlingen på Sturup Raceway!I helgen gick den näst sista tävlingen i Radical med blandade framgångar.
De inledande testerna under fredagen blev som alla tidigare tester med mycket regn. Vi hade behövt torrtest men lärde oss trots allt en del om Sturupbanan.

Under natten till lördagen passerade regnet och solen dök upp. Den inledande testen under morgonen gick bra då Andreas var fjärde man. För Ibrahim gick det också bra med tanke på att han aldrig kört på denna bana tidigare. Kvalet blev mycket underligt. Det kantades av många gulflaggningar och safetycarsituationer vilket begränsade körmöjligheterna. Andreas låg länge på en femte plats men lyckades under de avslutande minuterna klättra till en fjärde, endast en tusendels sekund från tredje. Ibrahim hittade nu runt på banan mycket bättre och kom på en 9: e plats.

I race 1 fick Andreas en bra start, gick ganska snabbt upp till en tredjeposition för att ta upp jakten på de två framförvarnade som skapat sig en lycka på någon sekund. Andreas hade mycket bra inställningar och fart i bilen men fick nöja sig med tredjeplatsen. Under racet hade han snabbaste varvtid och skulle på få starta i poleposition under race 2. För Ibrahim började det också mycket bra. Klättrade snabbt upp tre platser från sin nionde startposition. Men Ibrahim var, även denna tävling, otursförföljd. När halva racet hade gått fick han problem med sin motor som inte ville gå på alla cylindrar i vissa kurvpartier. Han var många gånger på väg att tvingas bryta med kunde halta i mål som siste man.
”- Det känns för jäkligt att han alltid ska ha denna otur. Om vi så ska jobba hela natten så ska detta fel, som är mycket svårt att hitta då det endast dyker upp ibland, vara åtgärdat till i morgon. Annars hade Ibrahim riktigt bra fart med sig den tiden bilen fungerade. Alltid något att glädjas över.” säger Peter Ebbesson.

I race 2 startade Andreas i poleposition och en taggad Ibrahim från sista startruta. Under hela söndagsmorgonen regnade det och teamet gjorde bilarna klara för regnrace. Men under den sista timmen före start sprack molnen upp och det började torka på banan. Efter några snabba beslut i sista sekund ställde teamet om bilarna till torrinställning fast med regndäck, vilket skulle visa sig vara en för djärv chansning. Andreas hade stora problem med att få fäste, då banan förblev blöt. Tappade direkt i starten och senare ned till en fjärdeplats innan målflaggen föll. Ibrahim hade samma problem med lyckades klättra upp till en slutlig 10: e plats innan racet var över.

”- Vi föll lite på våran höga ambition. Trodde att det skulle torka upp snabbare än vad det gjorde. Det blåste men var uppenbarligen för kallt. Ibland gör man rätt och ibland fel. Det är bara lite synd när Andreas startade i pole. En parentes är att våra testtider på fredagen hade räckt för att tampas om segern på söndagen. Nu slutade Andreas ändå på en fjärde plats vilket absolut inte är något dåligt resultat.” säger Ted.

Andreas ligger nu inför den sista deltävlingen 4: a i mästerskapet och Ibrahim 12: a. Missa inte finalen om två veckor för att se hur det går för Ebbesson Motorsport deras debutsäsong i Radical.

/www.ebbessonmotorsport.com

(Bild: 4238)