HMS News

Racerapport Johan Karlsson

Här kommer en racerapport från Hyllinges Johan Karlsson som kör Formel Ford ZetecJohan Karlsson från Kristianstad körde finalen för Finska Mästerskapet i Formel Ford Zetec på Alastarobanan. Tävlingen ingick även i SM. Testerna och kvalet kördes i regn. Johan var näst snabbast hela tiden. Från sin andra startposition tog han ledningen i första racet. Polemannen Mika Vähämäki kontrade dock snart och återtog ledningen. Johan tappade ytterligare en placering till Johan Wikman och den ställningen höll sig till mål. Men det visade sig att Wikman hade tjuvstartat varför andraplatsen gick till Johan Karlsson.

Andra racet kördes på torr bana och Johan startade från femte rutan. Han var snabbt uppe på tredje plats. Efter en liten miss tappade han en placering. När han försökte återta tredjeplatsen fick han ett kast och höll så när på att åka av banan. Han föll till åttonde plats, men kämpade sig tillbaka till femte. Han förlorade en duell mot slutet och gick i mål som sexa. Under racet satte han helgens snabbaste varv och fick en bonuspoäng för detta. I SM-tabellen ligger han nu på andra plats bakom Vähämäki, som i helgen säkrade vinsten både i SM och i Finska mästerskapet. – Jag trodde inte att jag skulle ha en chans här i Finland. Jag har aldrig varit här och att tampas med finnarna på deras hemmaplan trodde jag var omöjligt. Jag är därför oerhört nöjd med helgens resultat, sa Johan Karlsson.

Helgen innan körde han ett race i den Danska Formel Ford Zetec-cupen på Jyllands Ring, som han vann. – Jag har kört 10 racehelger i år och på sista tiden har det gått riktigt bra, sa Johan. Nu återstår finalen i SM och NordEuropeiska Mästerskapet (NEZ) och den körs redan till helgen i Karlskoga. – Jag kan inte vinna något mästerskap i år, men målsättningen är att ta en seger i finalen och naturligtvis att vinna SM-silver, avslutar Johan

/Presschefen
Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

(Bild: 4434)