HMS News

SM-silver till Hyllinges Karlsson

Johan Karlsson körde i helgen finalen i NEZ.Formel Ford Zetec-föraren Johan Karlsson körde finalen i Nordeuropeiska mästerskapet (NEZ) på Norska Vålerbanen i helgen. Det hade blivit en planeringsmiss som av någon anledning inte påtalades förrän i sista stund, nämligen att SM-finalen och NEZ-finalen skulle köras samtidigt!!! SM-finalen ställdes därför in medan NEZ-finalen kördes.

Johan Karlsson startade från tredje plats i första racet. Han tappade en placering i starten, men återtog snart tredjeplatsen igen. De tre första förarna kom loss från övriga fältet och hade en fin fight ända till mål. Johan behöll sin tredjeplats, men satte racets snabbaste varv, varför han fick starta först i andra racet. Till andra racet hade regnet börjat falla, vilket passade Johan perfekt.

Tyvärr gjorde han en dålig start och kom iväg som trea. Men han var på hugget och var snart uppe på andra plats. Han utmanade ideligen ledaren och var även förbi ett par gånger. Mot slutet skulle han sätta in en avgörande stöt, men då krokade han ihop med ledaren och tvingades bryta med en krokig bärarm.

Johan är ändå nöjd med säsongen i sin helhet. Han tog SM-silver och blev fyra i NEZ. Alla som kom före honom var finnar, varför han i alla fall blev bäste svensk i båda mästerskapen. Johan kommer att köra Formel Ford Zetec även nästa säsong.

Med vänlig hälsning

Presschefen
Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

(Bild: 4434)