HMS News

Pallen för BRS Motorsport

BRS Motorsport från Hässleholm körde årets näst sista deltävling i SLC Racing Series på Anderstorps F1-bana. Andreas Boström inledde med att sätta några riktigt vassa tider på den fria träningen. Man var därför full av tillförsikt inför tävlingen. När Andreas körde ut på kvalet small det till i transmissionen och han stannade bilen. Han provade att lägga i ettan, tvåan och trean. Med stor förvåning märkte han att det fungerade.

Han körde tillbaka till depån och teamet undersökte bilen. Man hittade inga fel varför Andreas körde ut på banan igen. Vid varje inbromsning och nedväxling small det till igen, men allt fungerade. Han vågade inte köra mer än ett kvalvarv, men det räckte ändå till pole! Nu vidtog en ännu grundligare undersökning och då hittade man en brusten infästning till bakaxeln.

Det var ett billigt och lättlagat fel och man var med i matchen igen. Innan racet satt Andreas Boström och diskuterade taktik med förarkollegan Magnus Öhman. De kom överens om att strunta i de första ”Code 60” situationerna för att slippa trängseln i depån. Förhoppningsvis skulle det komma tillräckligt många situationer för att hinna med de fyra obligatoriska stoppen i alla fall.

Starten gick och Andreas drog upp ett tempo som ingen kunde matcha. Ganska snart kom den första ”Code 60” situationen. Då ledde Andreas med nästan hela rakan. Man gjorde som man hade kommit överens om och hoppade över detta stopptillfälle. Man befäste därmed sin ledning ytterligare till att börja med, men det skulle straffa sig mot slutet.

Det blev inga fler ”Code 60” varför man tvingades gå i depå under fullfartsvarv istället. Trots att man var överlägset snabbast på banan och bilen gick som en klocka blev de förpassade till tredjeplatsen. – Det var kul att komma på pallen, men hade vi lyckats med taktiken hade vi troligen vunnit, sa Andreas. Nu återstår endast finalen i mitten av oktober på Mantorp Park. – Vi skall göra några små förbättringar till dess. Om allt håller och taktiken lyckas kommer de andra få svårt att slå oss, avslutar Andreas.

Med vänlig hälsning

BRS´s Presschef
Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

(Bild: 2526)