HMS News

Racerapport Milton Lundström

Det var tjugo startande, varav fyra svenskar och resten finländare. Det började på fredagen med torrt och fint väder, dock hade jag aldrig kört den svåra banan och hade en del att lära.

På lördagens warm up var det blött och det gick bra, jag var 6:e snabbast. Det var också blött på kvalet men då gick det inte så bra för att vi hade för lågt lufttryck i däcken. Jag blev 12:a men det var en besvikelse efter morgonens fina warm-up. Race 1 på eftermiddagen var torrt och jag startade tolva och körde upp mig till en 9:de plats. Efter racet dök den upp en finländare och frågade om bilen var till salu. Lite senare var den såld, med förbehållet att jag skulle slutföra tävlingen på söndagen!

Söndagens tävling kördes i en bil som var såld, men inte betalt. Man vill ju komma i mål med en hel bil och inte äventyra köparens vilja att betala för bilen. Under söndagen var det torrt och jag startade som tia och var som bäst uppe på en 6:te plats men slutade som 10:a efter en fight som slutade med några knäckta bärarmar för min konkurrent. Själv behövde jag bara putsa bort lite däckmärken på sidepodsen. Det hade inte varit kul att komma tillbaka till depån på bärgningsbilen. Vi stannade till måndag och affären slutfördes på banken.

Inför nästa säsong vill jag gärna fortsätta köra Formel Ford men med den nya motorn. Det är dock en hel del som ska falla på plats innan vi är där.

/Milton Lundström

(Bild: 4557)