Nu är säsongen till ända för Ebbesson Motorsport som är nöjda med årets resultat. Till meriterna kan nu fogas en fjärdeplats i Elitserien och en femteplats i Riksmästerskapet.
Men sista deltävlingen uppe på Mantorp Park gick inte deras väg.

Under fredagen var det fint väder och teamet körde ett antal tester som gick mycket bra för bägge förarna. Under lördagens kval blev det blöt bana och testerna hade man inge glädje av. För Ibrahim gick det riktigt bra och han kvalade in som fjärde man. Andreas fick varken till bil och körning och blev inte bättre än 10: e man.

”- Regnförhållanden är så skiftande och kräver mycket erfarenhet med denna typ av bilar. Problemet är bla att få bilarna optimala under såväl ett kval som ett helt race. Dessutom måste man hitta rätt spår och teknik. Vi lär oss och tar med detta till vårens tester.” säger båda ingenjörerna, Peter och Christofer.

Till race 1 hade det slutat regna och det kördes under upptorkande förhållanden. Minuterna innan start togs beslutet att gå ut på slicks istället för regndäck vilket skulle visa sig vara rätt val. Ibrahim gick redan efter 1 varv upp i ledning som han sedan utökade med någon sekund. Men efterhand som banan torkade upp tappade han farten på grund av för mjuk och regninställd bil. Han fick till sist en hedrande 6: e plats. En bedrövad Ibrahim hade behövt en pallplats innan han tog sitt sabbatsår för studier. Alla vet att han har hög kapacitet när bilen fungerar. Andreas som startade 10: a hade svårt i början med en mer ”torrinställd” bil. Desto mer banan torkade, ökade tempot. Han kom upp till en 7: e plats men hade sedan för långt fram till övriga. I sin jakt satte Andreas racets andra snabbaste varvtid.

I race 2 startade Andreas följaktligen tvåa och Ibrahim 12: a, då hans bil inte gått tillräckligt fort på den upptorkande banan. Nu var det åter regn och rusk vilken Andreas inte var glad över. Redan i andra kurvan kom problemen. Han kom utanför banan med två hjul, kanade av och slog precis i muren med bakvagnen. Andreas kunde fortsätta men med en sönderslagen bakvinge som totalt förstörde väggreppet. När han väl kom ut på banan igen var han 13: e, men lyckades trots allt klättra till en 9: e plats. Ibrahim, från 12: e position, fick en bra start och gick ganska fort upp till en 7: e plats. Efter 5 varv blev det tyvärr stopp. En länkarm i framvagnen brast och han gick rakt av banan efter raksträckan.

”- Jag ville så gärna köra på torr bana för jag vet att jag hade haft kapacitet att vinna då. Nu var det blött vilket jag inte känner mig lika säker på ännu, något jag får träna på till nästa år. Visst, det hade varit kul att få vara på pallen igen men det viktiga var att behålla fjärdeplatsen i mästerskapet vilket jag gjorde. Jag är inte nöjd med sista tävlingen men säsongen som helhet har gått mycket över förväntan.” säger Andreas.

Andreas blev alltså 4: a i Elitserien och Ibrahim 12: a.
”- Vi är jättenöjda när vi ser tillbaka på året. Innan säsongen hade vi, som nya i klassen, målet att vara med i topp 10 och om Ibrahim haft lite mindre otur hade även han varit med högre upp. Nu ser vi fram mot vintern för att utvärdera säsongen och sikta på 2008 då vi ska slåss om mästerskapet. Vi vill även tacka alla som ”stöttat oss” och säger på återseende nästa säsong.

(Bild: 4256)