HMS News

ERCup-final, tolv team kan vinna!

På lördag smäller det i landets tuffaste racingserie, då kör Endurance Racing Cup sin seriefinal på Kinnekulle. Hittills har det varit olika segrare i alla deltävlingar, serietabellen är ihoptryckt, 12 team har teoretisk chans att plocka hem seriesegern.På lördag smäller det i landets tuffaste racingserie, då kör Endurance Racing Cup
sin seriefinal på Kinnekulle.
Hittills har det varit olika segrare i alla deltävlingar, serietabellen är ihoptryckt, 12 team har teoretisk chans att plocka hem seriesegern.

Men i praktiken står det antagligen mellan de tre toppteamen, Pentascrew (299 poäng), TNT Racing (295 poäng) och TDR, Testdrivers Racing (294 poäng). Därefter är det ett litet hopp i tabellen på 20 poäng, en seger ger 70 poäng.

– Skall vi ta hem slutsegern så måste vi
också komma först i finalen säger Björn Scheuer, teamchef i Göteborgsteamet Pentascrew. Vi kör för seger – fullt ös från start till mål.

Pentascrew har tidigare seriesegrar i bagaget, men det är några år sedan sist, det råder ingen tvekan om att man är hungriga på att plocka hem det här igen. Men bara fyra poäng efter ligger rookie-teamet TNT Racing från Falkenberg och lurar.

– Vi är inte riktigt eniga inom teamet om strategin, säger Lasse Olsson, teamchef i TNT Racing. Blir vi bättre än 15:e så hamnar vi på pallen, vilket är en bedrift för ett helt nytt team. Några av oss vill dock köra för segern, så brukar det bli när väl starten har gått. Do or die!

I det senaste racet var det tidvis rena vilda västern, det inträffade fem-sex Safety Car situationer bara under första timmen. Inga allvarliga krascher, men tät och trång racing, då händer det att någon hamnar i sandfållorna. Tabelltrean TDR, Testdrivers Racing från Göteborg, har redan bestämt sig för en försiktigare strategi.

– Vi kommer att köra säkert och taktiskt, vi vill inte stoppa in nosen i tuffa närkamper, säger Jerry Nilsson från TDR. Vi vinner inget om vi står utanför banan.

Helt klart är att det team som tar hem den åtråvärda ERCup bucklan måste stanna på banan, få bilen att hålla i 6 timmar, ha ett perfekt depåarbete och en bra racestrategi med tankningar, däcks- och förarbyte som anpassas efter racet’s utveckling. På Lördag kväll vet vi vilket team som har lyckas med det – och blivit ERCup-mästare 2007!

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

Mer info

www.ercup.se (reportage, resultat, bilder)

ERCup Serietabell
(Bild: 4611)