HMS News

BRS 2:a i SLC

BRS Motorsport från Hässleholm gjorde årets bästa resultat i finalen för SLC-Racing Series. De övertog ledningen med mindre än en kvart kvar att köra av tretimmarsfinalen, när det Lettiska Porscheteamet KG Group snurrade av vägen. Det blev en ”Kode 60” situation i samma stund varför alla förarna fick begränsa sin hastighet till 60 km/h samt att det råder omkörningsförbud.

När fältet släpptes igen fick Andreas Boström höra på radion, av sin teamkamrat Magnus Öhman, att han inte skulle gå i närkamp med den Lettiska Porschen eftersom de hade fått uppgifter om att Porschen hade kört om under ”Kode 60” och hade straff att vänta. Porschen kom ifatt Boström som gav sig utan strid för att inte äventyra segern. Han låg kvar en bit bakom och avvaktade. När det var fem minuter kvar förstod han att det inte skulle komma något straff och han fick ge allt för att om möjligt återta ledningen igen.

Han forcerade allt vad han kunde och när målflaggan föll var han endast 1.8 sekunder efter. Det blev många och långa diskussioner efteråt om vad som egentligen hände under den sista ”Kode 60”-situationen, men till sist valde tävlingsledningen att inte göra något. – Det var naturligtvis snopet att bli snuvade på segern med ynka 1.8 sekunder, men vi gjorde i alla fall årets bästa tävling, sa Andreas Boström.

När BRS summerar året så har de kommit på pallen fyra gånger och brutit två race vilket gav dem andraplatsen i serien. – Det var skönt att komma tvåa, vi har blivit trea flera år i rad nu, sa Andreas Boström. Nu är det dags att blicka fram emot nästa säsong. Boström siktar på att köra Porsche Carrera Cup nästa år.

/BRS Motorsport
Bengt-Åce Gustavsson, presschef