HMS News

Racerapporter frånTezz

På grund av tekniska problem har dessa racerapporter snurrat runt ute i cyberspace, här kommer den i alla fall!Sturup 15-16/8

Sturup,den banan trivs jag på! Som vanligt så var tiderna väldigt bra på kvalet där jag återigen visar att jag kan köra fort. Det medförde att jag skull starta 5.a på lördagens race. Jag fick en bra start och nu låg jag på fjärde plats i flera varv. Så långt upp har jag aldrig varit, det kändes gött så länge det varade, jag kom av mig och tappade då några placeringar och låg 7.a. Då händer det igen.. oturen kommer tillbaka. Det var bakhjulslagret som krånglade plus att hela bromsskivan hade gått av! Där var det racet över för mig.

Så det var ju bara för mig att inta sista platsen (15:e) på starten på söndagen. Nu hade jag inget att förlora. Jag fick en kanonstart och jag var uppe på 8:e plats i första svängen när jag får en citrôen i dörren och blir vänd. Nu var jag inte glad! Som ”tur” var blev det safety car och fältet samlades igen. Nu hade jag chansen men jag gör en miss och är inte riktigt vaken när grönflaggan kommer. Jag lyckades att kämpa mig upp till en 11:e plats till slut iaf.

Jag ger mig inte så lätt, för envis är jag ska ni veta!

Mantorp 29-30/9 Grande Finale
Detta är också en bana som jag känner mig hemma på så förväntningarna var stora från min sida. Lördagen börjar med regn men det var helt ok för mig, har tränat en hel del på det underlaget i år. Första testen vi fick blev bara kaos, det åkte av bilar både hit och dit så någon träning blev det knappt. Det var så mycket vatten på banan!
Kvalet däremot regnade det inte lika mycket men det gick förvånansvärt bra för mig. En 6:e bästa tid fast än att det regnade. Jag har nog lärt mig mer än vad jag har trott på dessa tre åren som jag tävlat.

Racet på lördagen senare på eftermiddagen fick jag en väldigt dålig start då jag startade ytter och fortfarande kommer ihåg kraschen från förra året. Efter hand som racet gick tappade jag fler placeringar efter ett försök på en omkörning. Eftersom det inte regnade längre hade det hunnit torka upp i idealspåret men det var fortfarande blött utanför. Så det som hände var att jag fick sladd mitt i omkörningen och vips så försvann några placeringar till. Jag slutade på en 14:e plats (av 20).

Nu var det dags för finalen och det regnade som bara den igen. Starten gick och jag var med ända fram till första böjen där jag glider utanför och jag har ingen chans att väja för resten av bilarna och kör rakt in i fältet nästa sväng. Nu var jag på banan igen och raceade för fullt. Jag hade en härlig fight med Patrik Sandell (Juniorvärldsmästare i rally) som var gästförare denna tävling. Vi låg många varv och slogs om placeringarna, nu började jag känna att det jag hade övertaget och skulle snart göra ett omkörningsförsök. Men då kommer min otur tillbaka….på ca halva rakan så bara dör motorn och vägrar att svara på gas. Jag blev tvungen att bryta även här.

Tack till alla er som har gjort det möjligt för mig att utvecklas att bli en bättre förare!

Kram /Tezz

/Tezz

(Bild: 4649)