Arkivsida

Racerapport från Micke Olsson

Stcc. Foto: Christer Martinsson

Micke Ohlsson i succédebut vid säsongspremiären av Porsche Carrera Cup Scandinavia på Knutstorp 2008-04-20

Racingtalangen Micke Ohlsson från Klippan genomförde i helgen sina första tävlingar någonsin bakom ratten på en Porsche 997 GT3 Cup när säsongspremiären för Porsche Carrera Cup Scandinavia gick av stapeln på Ring Knutstorp. Ohlsson, som inför årets säsong inlett ett samarbete med erkända toppteamet Danielsson Motorsport (DMS), slutade femma i lördagens tävling och följde upp det fantastiska resultatet med en sensationell fjärdeplats i söndagens avslutande race. Till följd av de framskjutna placeringarna återfinns Ohlsson nu på tredje plats i det ytterst konkurrenskraftiga mästerskapet – en insats som bland annat belönades med utmärkelsen ”helgens prestation”.

– Det känns oerhört bra att kunna inleda säsongen 2008 på det här sättet, säger Micke Ohlsson. Jag tillhörde ständigt de allra snabbaste förarna, och höll jämna steg med såväl fjolårsmästaren som andra mer rutinerade motståndare. Bilen kändes bra och var enkel att hantera, och jag vill verkligen tacka DMS för det enastående arbete som ligger till grund för helgens resultat.

Ohlsson inledde lördagens första tävling från femte startruta, en position han också höll in i mål – endast 1,5 sekunder bakom segrande Tony Rickardsson. Micke försökte ständigt hitta vägar förbi de framförvarande, men valde att inte riskera något i onödan och berömdes senare av DMS förarcoach Alx Danielsson för sin mogna attityd. I söndagens race startade Micke återigen från ruta fem, men avancerade till fjärde plats vid målflagg. Satsningen på Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter nu tillsammans med DMS, som har för avsikt att använda sig av Ohlssons tjänster vid ett flertal tillfällen under året.

– Jag är full av självförtroende för resten av säsongen, avslutar Micke. Jag har kört både Formel Renault och Radical tidigare, men Porsche Carrera Cup slår det mesta när det gäller spänningen på och vid sidan av banan. Jag ser fram emot nästa tävling, dit jag åker med högt ställda mål och förhoppningsvis kan säkra min första pallplats för säsongen.

Mer information:

Micke Ohlsson www.mioh.net
Empole www.empole.se

Danielsson Motorsport www.danielssonmotorsport.com

Arkiv 2008