HMS News

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Pole på Ring Knutstorp!I strålande solsken gick premiären på Radicals Elitserie tillsammans med STCC på Ring Knutstorp. För Ebbesson Motorsport gav helgen blandade känslor.

Kvalet på lördagen skulle visa sig bli en rysare för Andreas och David. Andreas var ute i tre varv innan han gick i depån för att avvakta konkurrenternas tider. Då visade sig det att han var endast 0,02 sekunder från Pole Position. Man gjorde då en del justeringar på bilen och Andreas gick ut på banan för ytterligare ett försök. På andra varvet och förmodligen det sista innan däcken tappat sitt ”superfäste” tog Andreas Pole med endast 0,018 sekunders marginal. David fick problem med sin bil ganska snabbt och hann inte få något bra varv innan han var tvungen att avbryta.

I race 1 startade Andreas från Pole Position och David från 6: e startruta. David fick en bra start medan Andreas missade lite i första kurvan och tappade ner till en tredje plats. Han gick snabbt upp på en andraplats igen och satte upp jakten efter ledaren, Christan Kronegård. David hade under racet samma problem med bilen och kunde därför inte matcha tempot i täten. Han klättrade upp till en femteplats som han enkelt höll in i mål. Andreas var efter några varv ifatt Christian men hade då stressat sina däck för mycket. Han fick slå av på tempot och gå i mål på andraplatsen.

I race 2 startade Andreas från andra plats och David från femte. Andreas gjorde en kanonstart och gick direkt upp i ledning. För David gick det dock inte lika bra. Under startögonblicket fick han tekniska problem och var därför tvungen att bryta något varv senare. Andreas satt ett högt tempo redan från start med kunde inte håll tvåan bakom sig då det endast återstod 5 varv. När han låg tätt bakom ledaren fick Andreas problem med sina bromsar som helt plötsligt slutade fungera. Han tvingades därför att slå av på tempot. När detta hände hade han en lång lucka till trean i loppet och kunde rulla i mål som 2: a även denna gång.

”- Summeringen blir mycket bra för Andreas men tråkigt för David som kommer igen till nästa gång.” Säger Ted och Inge.

Missa inte nästa tävling den 18 maj då vi med all säkerhet får se EMS i toppen på ett förhoppningsvis utökat startfält.

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport

(Bild: 4886)