HMS News

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Ebbesson Motorsport fick nya pallplatser i helgen!Under helgen kördes den tredje deltävlingen för säsongen under mycket varma förhållanden. EMS fick även denna helg uppleva blandade resultat.

För Andreas Ebbesson gick de inledande testerna bra. Hade redan från start en bra setup på bilen och kom snabbt in i körningen. David Olsson hade också bra fart men fick efter några varv kopplingsproblem.

Kvalet under denna helg skulle visa sig bli mycket dramatiskt. David som då hade åtgärdat sina problem stötte på nya och fick endast två varv ute på banan. Detta resulterade i en 12: e plats. Andreas slog snabbt till tiden 1.03.26 vilket var personbästa med 1,5 sekund. Denna tid stod sig länge, men under de avslutade minuterna gick två konkurrenter om men endast fyra resp två hundradelars marginal. Andreas slutade alltså på en tredjeplats i kvalet.

I race 1 vände oturen för David. Från sin 12: e startruta arbetade han sig upp till en 6:e position som inte gick att förbättra pga för stor lucka till framförvarande. Andreas gjorde från sin tredje startruta en bra start och gick upp till en andraplats. Han hade under hela racet häng på ledaren men inte något slagläge och gick i mål som nöjd tvåa.

I race två startade Andreas från tredje och David från en sjätteposition. Andreas kom iväg som tredje man och kunde, trots näst bästa varvtid, aldrig hota de två framförvarnade. Körde på ett mycket stabilt sätt hem sin sjätte podieplats för säsongen. Davids otur var detta race tillbaka och nya växellådsproblem uppstod och han kom bara ett halvt varv innan det var slutkört..

Anmärkning på bästa tider så man kan sätta Radicals tider i relation till andra tävlingsklasser.

STCC: 1.06.59 sek

Carrera Cup 1.05.28 sek

Radical 1.03.22 sek

Andreas Ebbesson
Ebbesson Motorevents
Mob: +46 (0)70-985 10 31
E-mail: andreas@ebbessonmotorevents.com
Munka Ljungby, Sweden