HMS News

Racerapport från Johan Sturesson

TVINGADES BRYTA FRÅN POÄNGPLATS
Johan Stureson var på god väg att köra hem tre eller fyra poäng på Gelleråsen i Karlskoga, stabil körning och ett depåstopp av yttersta klass talade för ett kliv i tabellen, men skåningen tvingades bryta i slutet av loppet efter en sammanstötning.

Fjorton förare inom en sekund, så tight var det när fjärde racet av årets STCC mästerskap avgjordes. Johan Stureson hängde med bra med sin Peugeot 308, men missade super-pole med två ynka tiondelar, trettonde plats.

– Det var riktigt jämt genom hela kvalet, pustar Johan i den trettiogradiga värmen.

Snabbast på kvalet och super-pole var mästaren Fredrik Ekblom som fick Tommy Rustad jämte sig i första startled. Trettonde startruta är långt bak men allt kan hända på Gelleråsen.

– Allt kan hända i starten, det är bara att hålla huvudet kallt, fortsätter Johan.

Stureson gjorde en kanonstart och avancerade till niondeplats och kunde börja jaga poängplats. Jakten blev främst på Thed Björk, Tobias Johansson, Fredrik Ekblom och Jan ”Flash” Nilsson som låg tätt efter varandra på femte till åttondeplats.

– Tog det lite avvaktande i starten och bara gled med på innern, förklarar Johan.

Det hann aldrig bli någon riktig attack från Stureson innan depåstoppet, som genomfördes på varv 16. Och vilket stopp, teamet svarade för det fjärde snabbaste depåstoppet, och Thed Björk fick se sig passerad.

Seatföraren Roger Eriksson blev Sturesons nästa konkurrent att passera, men där blev det stopp. Peugeotföraren hade kört två varv med sina nya däck och fått upp tempen medan Eriksson precis kommit ut från depån med kalla däck.

– I och med han kom ut med kalla däck så var jag snabbt precis bakom honom, dök på innern och skulle passera, då stängde han luckan, vi stötte ihop och vänster fjäderben gick sönder, suckar Johan.
Stureson fick ta sig till depån, men fick bryta direkt från en placering som troligtvis hade varit femte eller sjätteplats när alla hade gjort sina depåstopp.

– Riktigt riktigt surt alltså, avslutar en besviken Johan Stureson.

I totalen ligger Johan Stureson på elfte plats med tio poäng upp till toppfem. Ny ledare i mästerskapet är nu Richard Göransson.