HMS News

Lägesrapport från Tezz

Therese ”Tezz” Svensson kör bil igen.Skånska Tezz har under året bara tävlat på Gocart-banorna men till helgen är det dags med tak över hjälmen när hon kör i Danska Clio Cup serien som då kör på Sturup motorbana i Copenhagen Racing GP.

Bilarna i Renault Clio Cup är helt identiska Renault Sport Clio 2,0 16V som – även om deras yttre liknar en normal Clio – alls inte är det. Det är fråga om specialbyggda modeller, utrustade med en tvåliters motor på 180 hk och 6-stegs sekventiell växellåda.

På lördag körs en fri träning och ett tidskval. Bästa varvtid bestämmer startuppställningen till första heat, medan den nästbästa tiden bestämmer ordningen i andra heat. Första heat körs söndag förmiddag och andra heat som sänds live i danska Kanal 5 körs på eftermiddagen.

Tezz som debuterade i JTCC för tre år sedan har tränat flitigt i sin Clio och hoppas kunna placera sig längre fram än bak i resultatlistan. Bilen har tidvis haft problem med växlingen men felen är nu åtgärdade.

Serien kör i samma cirkus som Danish Touringcar Championchip DTC där Jens Edman i år är ensam Svensk.
DTC-cirkusen gästas till helgen även av Simon Björk från Gantofta som kör en JTCC-Fiesta i 1600 Challenge.

(Bild: 5263)