HMS News

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Historisk dubbelseger för Ebbesson Motorsport!Under den gångna helgen kördes den sjunde deltävlingen i Radicalserien tillsammans med STCC. EMS hade sin bästa helg hittills sedan starten 2004 med dubbelseger! Tidigare har man varit etta resp. tvåa under en helg men detta slår dem!

Ser man två veckor tillbaka var det allt annat än positiva känslor i teamet. Efter förra racet kom man hem med en mycket provisoriskt lagad bil efter påkörningen bakifrån. Under dagarna mellan tävlingarna arbetades det hårt i Ebbesson verkstad för att få bilen klar och fräsch igen inför hemmatävlingen på Ring Knutstorp. Hemmatävling beroende på avståndet då de inte kört mer på någon bana än konkurrenterna. Under fredagsträningen hade de dessutom tekniska problem och fick begränsad körtid.

Till kvalet under lördagen var Andreas med teamet riktigt taggade för revansch sen Karlskogaincidenten. Andreas var totalt ute 6 varv under sitt kval och lyckades ta Pole Position med hela 0,4 sekunders marginal. Utav de 6 varv som han var på banan var 5 av dem snabbare än tvåan.

I första racet, från Pole Position, tog Andreas direkt greppet om racet och skaffade sig en lucka på någon sekund. Efter 2 varv fick Andreas olyckligtvis tekniska problem med en trasig luftslang och tappade därför mycket fart på raksträckan. Trots detta lyckades han hålla konkurrenterna bakom sig och kunde korsa mållinjen som segrare.

I race två fick Andreas starta från tredje ruta då han hade den tidsplacering i race 1. Starten gjorde han som vanligt mycket bra och kunde runda båda framförvarnade bilarna innan första kurvan. Åter en gång hade han greppet om racet och kunde ganska snabbt skaffa sig en lucka. Under hela racet var han jagad av bakomvarande men när målflaggen föll hade han och teamet gjort en historisk insats med dubbelsegern.

MVH

Andreas Ebbesson
Ebbesson Motorevents
Mob: +46 (0)70-985 10 31
E-mail: andreas@ebbessonmotorevents.com