Arkivsida

Det drar ihop sig i ERCup

TNT Racing. Foto: Mikael Persson

Inför den femte och näst sista deltävlingen i ERCup, på Ring Knutstorp på Söndag, så är det väldigt jämt i serietabellen. Inget är på långa vägar avgjort, tvärtom så kommer de två avslutande tävlingarna att bli väldigt spännande.

TNT Racing

Regerande ERCup-mästarna, TNT Racing från Falkenberg, ligger i tabelltoppen på 259 poäng. Precis som förra året så har man inte vunnit några race, men leder serien på grund av sin jämnhet. Det har blivit pallplatser i nästan alla race.

Ullared Motorsport

Team Power

Bara 9 poäng efter ligger Ullared Motorsport, som redan i slutet av förra säsongen visade att man nu har fått fart på sin BMW. Precis som hos TNT Racing så har det inte blivit några segrar i år, men pallplatser i de flesta racen hittills.

På tredje plats i tabellen ligger Team Power från Falkenberg på 237 poäng. I säsongspremiären på Kinnekulle var de uppe i ledning när växellådan gav upp och de tvingades bryta. Men i andra racet blev det en andraplats och i de två senaste två segrar. Team Power verkar just nu vara svårslagna. En seger ger 70 poäng, eftersom det är två race kvar, så kan man absolut hämta in TNT Racing’s och Ullared Motorsport’s försprång.

Efter ledartrion lurar de gamla mästarna Pentascrew, från Göteborg, på 221 poäng. Både gubbarna och Volvon är ruskigt snabba, men det har hittills inte räckt till, ERCup-serien är så tajt att man måste ha turen på sin sida också. Hittar man flytet så finns det fortfarande en liten chans att ta hem pokalen ännu en gång.

Racet på Söndag körs på Ring Knutstorp och arrangeras av Hyllinge MS, som är varma i kläderna efter förra helgens STCC. Det kan behövas när Sveriges snabbaste långloppserie kommer på besök.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Arkiv 2008