HMS News

Racerapport från Tezz

Clio Cup Sturup 6-7/9Det var längesen jag tävlade i bil nu, ända sen förra året faktiskt. Hade längtat länge efter att få köra bil igen! Bilen jag kör är av årsmodell 2006 och därmed endast tillåten att köra i just denna serie detta året ut. Hade hunnit träna lite med clion innan och fått känna på hur den fungerade. Ganska annorlunda mot att köra Forden i JTCC! Mycket roligare!

Kvalet gick på lördagen och jag gjorde vad jag kunde för att hänga med. Det kändes som att jag hade några ställen kvar att justera min körning men tiden räckte till en 14.e plats.

Race 1 Söndag
Under dagen på lördag hade vi fått några tips om hur vi skulle ställa om bilen till det bättre. Vi gjorde detta och hoppades därefter på torrt underlag till racet. Det blev det inte, men vi hann ställa om det mesta så att det skulle passa på regnkörning. Regn slicks har jag inte så mycket erfarenhet av, men jag gillade det! Slutade på en 13 plats.

Race 2 Söndag
Nu äntligen var det tid för mig att få prova på mina nya inställningar. Det hann klarna upp och banan var helt torr när vi skulle ut och köra. Startade på 14e plats även i detta loppet. Fick en bra start och hade redan tagit någon placering i först kurvan efter start. Det flöt på och bilen kändes kanon! När jag var uppe på en 10.e plats och började ta in på klungan framför mig känner jag att däcken börjar att bli varma och hala. Försöker då att köra lite snällare för att spara däcken, men det fungerade inte ändå. Varvet efter fick jag en sladd som jag inte lyckades att häva…. Det blev tyvärr sandfållan för mig. Där fick jag stå och skämmas medan jag såg resten a fältet köra förbi.
Efteråt såg jag att jag hade förbättrat mina tider med över en sekund under helgen. Där finns mer att ge,men är ändå nöjd med helgen. Vill tacka mina mekaniker för en supertrevlig helg!
Vi hörs och ses!
Kram// Tezz