HMS News

Racerapport från Daniel Ivarsson

Säsongsfinalen på F1 banan SPA Francorchamps blev lyckad, totalt 65 (!) Formula Renault förare körde på SPA i helgen, Daniel placerade sig 17:e och 21:a i de båda racen i NEC serien!Banan var helt ny för Daniel och det tog ett tag att lära sig den 7 km långa F1-banan, så här berättar Daniel:

– Banan var fantastiskt rolig, den är väldigt lång och tog därmed många varv för att lära sig. SPA ligger i Beligen och vädret var minst sagt omväxlande hela helgen.
Bilden ovan är den utmanande kurvan Eau Rouge som Formula Renault förarna tar kurvan med fullgas i 6:ans växel. Så här berättar Daniel om de båda racen:

– Race 1 blev mycket kort, många förare kraschade och 80% av loppet kördes bakom safety car, jag lyckades trots detta köra upp mig 3 platser och kom imål på en 21:a plats.

– I race 2 hade jag betydligt bättre förutsättningar, jag startade på en 13:e plats och fick en bra start. Det regnade enormt mycket och tyvärr laddade jag lite för hårt i kurvan ’Blanchimont’ och åkte av, jag kom dock upp på banan igen men hade då tappat till en 17:e plats. Jag kom imål på en 17:e plats efter ett enormt blött race!

– Detta var årets sista race och jag vill passa på att tacka alla sponsorer och partners som hjälpt mig samt alla i mitt team och min familj som ställt upp hela året. Massor av nya bilder finns i galleriet under länken Media på min hemsida, missa inte detta! säger Daniel.

(Bild: 5343)