HMS News

Team Power vann dramatisk ERCup-final och blev långloppsmästare

Det blev dramatik i ERCup-finalen på Sturup Raceway. Serieledande TNT Racing fick motorproblem, istället vann Team Power från Falkenberg både racet och hela serien.
Alla toppteamen låg bra till i racet med serietrean Team Power, som vunnit de senaste tre tävlingarna, i ledning. TNT Racing hade slutsegern inom räckhåll då man hade 12 poäng till godo, och om man i princip bara kunde ’ta skrotet i mål’ med en topp 10 placering. Men när en och en halv timme återstod gick en ventilfjäder av, man tvingades i depå, och bröt.

Intensivt poängräknande utbröt hos 2-3-4 i tabellen, Ullared Motorsport, Team Power och Pentascrew. Ullared Motorsport kunde vinna serien om man låg direkt bakom Team Power. Men där låg Pentascrew, som körde för fullt då man kunde bli totaltrea ifall Team Power också skulle få problem.

– Jag försöker lugna ner förarna, så att vi inte kör av eller får tekniska problem, sa Sven-Åke Larsson, Teamchef i Team Power när en timme återstod.

Det lyckades, Team Power gjorde inga misstag och stod som segrare när flaggan föll efter 6 timmar. Man snodde därmed åt sig slutsegern före Ullared Motorsport och TNT Racing, som åtminstone blev serietrea. Team Power inledde säsongen med ett växellådsras. Men har därefter varit i princip oslagbara, och vunnit årets fyra sista deltävlingar. Man är mycket värdiga mästare.

– Vi har lite andra planer inför nästa års tävlingssäsong, och har därför bilen till salu, berättar Sven-Åke Larsson efter målgång. Men nu när vi vann blir man ju sugen på att försöka försvara seriesegern 2009.

Ullared Motorsport, på andraplats i serietabellen, var inte alltför ledsna.
– Vi har haft en fantastiskt fin säsong och nu får alla i teamet äntligen utdelning för många års hårt arbete, sade teamchef Nils-Åke Nilsson.

Bäst bland Hyllinge MS teamen inför finalen låg GTM Racing med sin Volvo S40, på en sjätteplats. Men i finalen bröt de med trasig växellåda. Bästa placering i finalen tog istället Goa GubbarRacing som slutade på 10:e plats strax före Adrenaline Racing. Team GAPET blev bästa Hyllinge MS team i ERCup totalt och slutade på en fin 7:e plats. Grattis.

Därmed är årets ERCup-säsong slut. De sex deltävlingarna har haft bra startfält med en fin mix av både gamla ärrade erfarna team och helt nybakade rookies. Vi har fått uppleva fantastisk banracing i god gemenskap under hela året. Årets ERCup-långloppsmästare får sina pokaler vid teamföreningens årsmöte den 29 oktober.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Mer info

www.ercup.se
(Bild: 5344)