HMS News

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Radical. Foto: Christer Martinsson

Ebbesson Motorsport hade en succéstart på säsongen.
På Mantorp park gjorde Ebbesson motorsport sin bästa debut hittills. Andreas tog två segrar och Marcus gjorde en stark insats i sin racingdebut med två sjundeplatser. Robert Myrsäter kom inte till start och kommer inte att representera teamet då han som många andra drabbats av den omtalade lågkonjunkturen.

Under första tävlingsdagen, fredag, kördes test, kval och race 1. Andreas satte redan under testen ett högt tempo som han fortsatte att hålla i kvalet då han tog pole position med en varvtid som var nytt banrekord. Marcus gjorde hela förmiddagen förbättringar och körde på kvalet till sig en 10.e plats.

”Jag tycket att båda har gjort precis så bra som vi kunde förvänta oss. Att Andreas hade bra fart, det visste vi, men att Marcus så snabbt hittat rätt i bilen och har redan nu visat prov sin skicklighet är en positiv överraskning. Nu får vi se om han kan öka ytterligare lite och kanske prestera ännu bättre.”
– Peter Ebbesson, Teknik.

I race 1, från pole respektive 10.e startruta, höjde bägge ribban ännu mer. Andreas skapade snabbt en lucka ner till andraplatsen som han odramatiskt höll in i mål. Marcus ökade tempot och avancerade upp till en slutlig sjunde plats.

”Riktigt bra start på säsongens! Jag har hela våren vetat att vi har haft bra fart, men man kan aldrig vara säker. Känns också bra att alla vårens tester ger resultat. Jättekul!
– Andreas Ebbesson.

I race 2 startade Andreas åter igen från pole medans Marcus startade från en niondeplats. Denna gång fick Andreas en se sig slagen i starten då han missade lamporna i startmomentet. Han kom ut som andra man efter första kurvan men kunde överta ledningen efter en omkörning på raksträckan. Denna ledning höll han ännu en gång hela vägen in i mål och tog årets första dubbelseger. Marcus visade åter igen sin snabba utveckling då han satte ett nytt personbäste under racet. Starten gick bra och Marcus var uppe på en sjätteplats inför det sista varvet, men blev precis innan målgång passerad och blev sjunde man.

”Denna helg har gått över vår förväntan. Jag tycker att både Andreas och Marcus har gjort mycket bra ifrån sig både beträffande resultat och disciplin på banan. Sen bådar det gott för framtiden och vi ligger så här långt fram redan nu. Ted von Krusenstierna har gjort ett fantastiskt jobb med hela teamet och våra mekaniker Ibbe, Veronika och Jatte är suveräna.”
– Inge Ebbesson, teamchef.

Om tre veckor är det dags för deltävling nummer två uppe i Karlskoga. Tills dess kommer Ebbesson Motorsport fortsätta sin utveckling i jakten på SM-medaljerna.

Glöm inte att titta på Viasat Motor på tisdag kl 19:00 då Radical visas från Mantorp Park.

Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2009