Arkivsida

Racerapport från Micke Ohlsson

Micke Ohlsson. Foto: Fredrik Nässlander

Tuff STCC-premiär för Micke Ohlsson.Peugeot-föraren Micke Ohlsson från Ängelholm hade en tuff start på säsongen när STCC drog igång för året på Mantorp Park i helgen. Efter att ha slagits mot klockan för att hinna få fram en ny motor i tid till premiären var det en seger bara att komma till start, men resultatmässigt blev det ingen succé för Ohlsson i STCC-debuten.

– Det är mycket blandade känslor just nu, säger Micke Ohlsson. Jag var ganska skeptisk till om vi skulle hinna få tag i en motor efter raset på testet förra veckan, men efter heroiska insatser från flera håll fick vi till en lösning i sista sekunden. Tyvärr fick vi en lite klenare version och hängde inte med på rakorna, så det var två tuffa race.

Micke, som kör i privatförarmästerskapet Semcon Cup där bilar av äldre årsmodell tävlar, kvalade in som 14:e man totalt till det första av helgens två lopp men grusade bokstavligt talat sina chanser till ett bra resultat genom en avåkning strax efter start. Det blev en 15:e plats, och trots att resultatet i det andra loppet blev något sämre var Ohlsson nöjd med att ha genomfört en bättre tävling och kört i mål på 16:e plats efter 14 lärorika varv.

– Som alltid när man går upp i en ny klass handlar det om att lära sig hur saker och ting fungerar, avrundar Micke. Jag är inte bekväm med framhjulsdrift än, och på grund av det känns Peugeoten väldigt svår och annorlunda i jämförelse med allt annat jag har kört. Det kanske dröjer ett tag till innan vi kan börja slåss om segrarna i Semcon Cup och närma oss täten i sammandraget, men jag är optimistisk – STCC är ett fantastiskt jippo och jag har för avsikt att klättra uppåt, sakta men säkert!

Nästa tävlingshelg för STCC och Micke Ohlsson äger rum på Karlskoga Motorstadion den 22-23 maj.

Micke Ohlsson Motorsport
Lundsgården 4870, 264 94 Klippan
Mob: 0705-300 636 – Fax: 0435-212 70
info@mioh.net – www.mioh.net

Arkiv 2009