Arkivsida

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Andreas Ebbesson. Foto: Fredrik Nässlander

Tredje segern av fyra möjliga för Ebbesson Motorsport.
Med en 3:e plats och en seger utökade Andreas Ebbesson sin serieledning på Karlskoga i helgen. Marcus Jönsson fick nya erfarenheter då det var första gången på Gelleråsen och med blöt bana.

Inledande däckstrassel
Under hela fredagen regnade det och bilarna förbereddes för detta. Andreas och Marcus hade bra tempo under testerna och var konstant bland de snabbaste. Till kvalet skulle man så byta till nya däck när det visar sig att däcks-leverantören Dunlop inte hade med sig däck till alla. Därmed kunde de inte konkurrera fullt ut på kvalet. Resultatet blev att Andreas blev trea och Marcus 10.a.

”Däcken som vi hade var begagnade från förra säsongen. Nu fick vi arbeta utefter de förutsättningar som vi hade och hoppas på bättre väder till lördagens race.”
– Peter Ebbesson och Christofer Olsson.

I racet under fredagen, på upptorkande bana, startade Andreas från en tredje ruta och Marcus från en 10.e. Andreas kom iväg bra på sin tredjeplats. Han hade kontakt med täten i början, men kunde inta utmana framförvarande och fick nöja sig med en tredjeplats. Trots detta satte han snabbaste varvet då banan torkade upp något i slutskedet vilket leddetill pole position i lördagens race. Marcus, som också körde med gamla däck, gjorde en bra start och kunde under racets gång göra några omkörningar vilket ledde till en slutlig 8.e plats.

”Detta är första gången jag kör på regn med denna bil, så jag får vara nöjd. Visst hade det varit roligt att komma längre upp, men der kommer nog så småningom, bara man ger det lite tid.”
– Marcus Jönsson

Solsken över Race 2
I race två startande Andreas i pole och Marcus åter igen från 10.e ruta. Lördagens bjöd på fint väder och Ebbesson motorsport hade till detta race nya däck på bilarna. Revanschsugen gjorde Andreas en bra start och tog direkt grepp om förstaplatsen. Under racet utökade han hela tiden sin ledning och kunde gå i mål 6 sekunder före tvåan. För Marcus, som aldrig hade åkt på Karlskoga under torra förhållanden, blev detta en helt ny upplevelse. Han kom iväg bra i starten och försökte snabbt avancera i startfältet. Samtidigt som han lärde sig banan var han tvungen att hålla igen för konkurrenterna. När målflaggan föll var han tionde man.

”Trots allt en bra helg för Ebbesson. Andreas har åter en gång visat sin snabbhet och Marcus som är ny i klassen för i år visar sin snabba utveckling. Det är inte lätt att komma till en ny bana och direkt köra race. Nästa tävling är på hemmaplan där vi har testat åtskilliga varv i våras. Jag är säker på att där får vi se båda teamets förare högt upp. Till Knutstorp ser vi fram mot att ha vipgäster och välkomnar dessa”.
– Inge Ebbesson, teamchef

Ps. Missa inte lördagens race på tisdag, den 26 maj, kl 23.00 då Radical sänds i Viasat motor.

Med Vänlig Hälsning / Best regards

Ebbesson Motorevents

Andreas Ebbesson

Arkiv 2009