Arkivsida

Historisk filmsnutt från Knutstorp 1964

Picko Troberg. Foto: PeO Ericsson, Stockholm

Med anledning av Falkenberg MK’s 80-års jubileum publicerade idag SVT’s Västnytt ett antal historiska video-inslag från Västkustloppet, på sin webbsajt. Ett av dessa heter ’Inför Västkustloppet 1964’, men är inspelat på Knutstorp. Det är Ernst Paulsson och Picko Troberg som demonstrerar sina bilar. Inslaget sändes i Aktuellt 1964. Tyvärr inget ljud, men annars en fantastisk filmsnutt där vi får åka med runt Ring Knutstorp’s korta banslinga.

http://svtplay.se/v/1569063/infor_vastkustloppet_1964

Den korta banan asfalterades året innan denna film. Gamla depån används, speakertornet står någonstans kring hårnålen, man kör i den häftigt doserade Lito-kurvan.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Arkiv 2009