Arkivsida

Racerapport från IPS Motorsport

Fredrik Larsson.

KUNG I GÖTEBORG Fredrik Larsson totaldominerade Göteborg City Race. I utklassningsstil vann han båda racen och är nu en het kandidat till totalsegern i Porsche Carrera Cup.

– Helt underbart, utbrister Fredrik.

Prins Carl Philip i alla ära, men Fredrik Larsson i IPS Motorsport skapade rubrikerna på Frihamnspiren i Göteborg. Med full kontroll körde han hem båda racen och satte konkurrenterna på plats.

Fredrik Larsson anlände till Göteborg med noll erfarenhet av banan, men ökade tempot efter hand och i kvalet slog han till med näst snabbaste tiden, en ynka hundradel bakom regerande mästaren Jocke Mangs.

– Kändes bra och är det någonstans man skall starta i första led så är det här, ler Fredrik.

Alla väntade sig en fight mellan Larsson och Mangs, men Larsson ville annat. Tog Mangs redan i andra kurvan och sen regerade han resten av loppet.

– Det blev ett drömrace, kanonstart och sedan kunde jag hålla ett bra tempo racet igenom, jublar Fredrik.

Seger, men också snabbaste varv, vilket betydde pole i andra racet. Som även det blev en uppvisning från Falkenbergs sonen. Ingen rådde på honom i starten och inte heller under racet.

– Jag är så fruktansvärt nöjd, allt fungerade perfekt hela helgen, fortsätter Fredrik.

Uppvisningen mellan murarna i Göteborg gav 60 nya poäng vilket betyder att Fredrik Larsson klättrar från tionde till fjärde plats i tabellen. Och nu är han en het utmanare till totalsegern.

– Hade som mål topp fem totalt, men nu är det minst medalj, ler Fredrik.

Nu väntar hemmabanan i Falkenberg den 10-11 juli.

– Där hade jag planerat att första segern skulle komma, nu får det bli den tredje och fjärde segern istället, avslutar en lycklig Fredrik Larsson.

Arkiv 2009